2024. február
h K s c p s v
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829  

Daily Archives: 2024-02-09

Telet űztünk Sümegen

Zenével, tánccal, zajos felvonulással próbálták elűzni a telet Sümegen (videó)

Télűző vigadalom és táncház fogadott minden érdeklődőt pénteken délután Sümegen, s ha zenével, tánccal, zajos felvonulással el lehetne űzni a telet, minden bizonnyal holnap már tavasz lenne. A résztvevők minden tőlük telhetőt megtettek, ahogy tavaly is.A jelmezes felvonulók a Ramassetter Vince Általános Iskola főbejáratánál gyülekeztek, majd rendőri felvezetéssel innen indultak el a Hét vezér tér felé.

Ötletes álarcok, jelmezek és zajkeltő eszközök tűntek fel a tömegben, amely a belváros érintésével érkezett meg a Hét Vezér térre. A Kisfaludy Sándor Művelődési Központ által szervezett rendezvényen idén is nagyon sokan vettek részt, s a létszám még a feltámadó szél ellenére sem csökkent. A téren aztán felforrósodott a hangulat, amihez jelentős mértékben járult hozzá humoros szövegeivel a ceremóniamester, Kovács Krisztián, azaz Kiki, valamint muzsikájával az Iszka Banda. A tánc sem hiányozhatott a kínálatból, már a lobogó máglyánál mutatkozott be a Sümeg Néptáncegyüttes mellett a Baglas és Kis-Baglas Néptáncegyüttes, valamint a Marcali Néptáncegyüttes. 

A téltemető máglyán sokan elégették gondjukat, bajukat, amelyet gondűző cédulákkal küldtek a tűzre. A télbanya és vele együtt a gondűző cédulák lángok közé vetése után különböző tájegységek tánclépéseit próbálhatták ki a program lelkes résztvevői. Közben fogyott a tea és a bor, a farsangi fánk, és a rengeteg gondűző cédula is hamuvá vált a kiszebábbal együtt.
Mi ,Sümegi tűzoltók forralt borral, pálinkával és süteményekkel szolgáltuk és védtük a jelenlevőket
/szigorúan a kihúlés elleni védelem miatt  🙂  /
Képek erről_ https://drive.google.com/drive/folders/197ngXIrgfEPqiEjYkUUFFgr9J8zzHuzW?usp=drive_link

Visitorcounter