2024. február
h K s c p s v
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829  

Aktuális

01.06. Összeütközött két személyautó Sümegen
2024.01.06. 11:20
Közlekedési baleset
A Rendeki utcában dolgoztak a tűzoltók.
Két személyautó karambolozott Sümegen, a Rendeki utcában. A baleset következtében egy ember beszorult, akit a város önkormányzati tűzoltói feszítővágó segítségével szabadítottak ki a járműből. A helyszínen dolgoztak a társhatóságok is. Az érintett útszakaszon forgalomkorlátozásra kellett számítani.

Helyszín: Sümeg, Rendeki utca
Forrás https://n9.cl/9h3ea


01.09. Megjelent Sümeg lengyel testvérvárosának 2023-as évértékelő videója; ezen Sümeg Városa és mi is megjelenünk 😃


Közlekedési baleset -árokba borult egy személyautó Sümeg közelében

2024.01.22. 08:18
Egy embert a tűzoltók szabadítottak a tetejére borult járműből.
Letért az útról és árokba borult egy személygépkocsi Sümeg közelében, a 7319-es jelzésű út 14-es kilométerénél, a Tapolca felé vezető oldalon. A tetejére borult jármű hátsó ülésén egy ember beszorult, őt sümegi önkormányzati tűzoltók feszítővágó segítségével szabadították ki. A helyszínen dolgoznak a társhatóságok is. A tűzoltók helyszínelés után kerekeire állítják és áramtalanítják az autót.
https://photos.app.goo.gl/J7kwXrvUDq2ePZFx8

Helyszín: Sümeg, 7319 sz. út
https://katasztrofavedelem.hu/modules/vesz/esemeny/65112?back=https%3A%2F%2Fkatasztrofavedelem.hu&fbclid=IwAR37hIjb2ULO2CsDchmbeAV4g-PxRJkRugtfOj1SKNaDNB8gxYfSczZMaJ0


Zenével, tánccal, zajos felvonulással próbálták elűzni a telet Sümegen (videó)

Télűző vigadalom és táncház fogadott minden érdeklődőt pénteken délután Sümegen, s ha zenével, tánccal, zajos felvonulással el lehetne űzni a telet, minden bizonnyal holnap már tavasz lenne. A résztvevők minden tőlük telhetőt megtettek, ahogy tavaly is.A jelmezes felvonulók a Ramassetter Vince Általános Iskola főbejáratánál gyülekeztek, majd rendőri felvezetéssel innen indultak el a Hét vezér tér felé.

Ötletes álarcok, jelmezek és zajkeltő eszközök tűntek fel a tömegben, amely a belváros érintésével érkezett meg a Hét Vezér térre. A Kisfaludy Sándor Művelődési Központ által szervezett rendezvényen idén is nagyon sokan vettek részt, s a létszám még a feltámadó szél ellenére sem csökkent. A téren aztán felforrósodott a hangulat, amihez jelentős mértékben járult hozzá humoros szövegeivel a ceremóniamester, Kovács Krisztián, azaz Kiki, valamint muzsikájával az Iszka Banda. A tánc sem hiányozhatott a kínálatból, már a lobogó máglyánál mutatkozott be a Sümeg Néptáncegyüttes mellett a Baglas és Kis-Baglas Néptáncegyüttes, valamint a Marcali Néptáncegyüttes. 

A téltemető máglyán sokan elégették gondjukat, bajukat, amelyet gondűző cédulákkal küldtek a tűzre. A télbanya és vele együtt a gondűző cédulák lángok közé vetése után különböző tájegységek tánclépéseit próbálhatták ki a program lelkes résztvevői. Közben fogyott a tea és a bor, a farsangi fánk, és a rengeteg gondűző cédula is hamuvá vált a kiszebábbal együtt.
Mi – Sümegi tűzoltókés ÖTE   -forralt borral, pálinkával és süteményekkel szolgáltuk és védtük a jelenlevőket
/szigorúan a kihúlés elleni védelem miatt  🙂  /
Képek erről_ https://drive.google.com/drive/folders/197ngXIrgfEPqiEjYkUUFFgr9J8zzHuzW?usp=drive_link


02.19.

Defibrillátor a Tűzoltóktól
A Sümeg Városi Önkéntes Tűzoltó Egyesület pályázatot nyújtott be a Pro Filii Alapítványhoz, hogy 2 db defibrillátort szerezzen be. A sikeres tendert, majd beszerzést követően először oktatást kapnak annak használatáról a tűzoltóink, majd az egyik készülék elhelyezésre kerül az elsődlegesen kivonuló tűzoltóautóra, a másik készülék pedig nyilvános elhelyezésre kerül a Hotel Kapitány recepcióján. Úgy gondoltuk, hogy sosem árt még több dologra felkészülni, illetve adott esetben jól jöhet a városban egy ilyen készülék, amihez szükség esetén bárki hozzáférhet.
Az elhelyezés helyszíne több szempont szerint, szakmai és városi vezetőkkel egyeztetve került kiválasztásra.
Hazánkban sajnos vezető halálok a hirtelen szívhalál, ezért az egyik legfontosabb ilyen esetekben, hogy idejében megkezdjük az újraélesztést!
Terveink között szerepel, hogy az érdeklődő/cselekvő lakosság is részt vehessen egy oktatáson, ami után talán bátrabban mernek segíteni.
Ez a készülék egyértelmű hangos utasításokat adva támogatja a nem hozzáértőket is, hogy segítsenek embertársaikon.
Minket is ez vezérelt ebben a projektben, hogy még szélesebb körben segíthessünk a bajba jutottakon.
Ui.:
Amennyiben még nem rendelkezett adója 1%-ával akkor azt szívesen fogadjuk:
Sümeg Városi Önkéntes Tűzoltó Egyesület

Adószám: 18917396-1-19


Visitorcounter