2024. március
h K s c p s v
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Monthly Archives: március 2024

Defibrillátorok átadása

Sümeg Város Tűzoltósága  pályázatot adott be a Pro Filii Alapítvány átal kiírt defibrillátor-vásárlás támogatására.
A pályázat pozitív elbírálásban részesült; és 03.27-én ünnepélyes keretek között átadásra került a Sümegi Tűzoltóságon a Pro Filii Alapítvány által kiírt pályázatra történt sikeres jelentkezés alapján elnyert összegből beszerzésre került két darab INNOMED típusú félautomata defibrillátor. Az átadáson a megjelenteket köszöntötte  Molnár Gábor ÖTE-elnök és SümegVáros Polgármestere; Végh László.
A készülékeket bemutatta az INNOMED termékmenedzsere; Balla Attila, és Bakos Gergő ; Mentőállomás-vezető
A jelen tervek alapján Az egyik a tűzoltóautóra kerül a másik a Hotel Kapitányba kerül kihelyezésre így javítva az itt élők és a városunkba látogatók egészségügyi biztonságát!
Egy további készülék is beszerzésre került Sümegen , amely a Kisfaludy Gimnáziumba került.
Hatalmas gratuláció és köszönet érte a Sümeg Városi Önkéntes Tűzoltó Egyesületnek!
Köszönet mindenkinek, aki hozzájárult ehhez a sikerhez!

Ha jó idő, akkor szabadtéri tüzek

2024. március 22. 08:12
Tűz ütött ki egy melléképületben Sümegen, a Tapolcai utcában. A lángok érintették a melléképület melletti garázs tetőszerkezetét, a lakóház melléképületre néző ablaka megrepedt, egy műanyag szellőző megolvadt. A lángokat a település hivatásos tűzoltói két oldalról vízsugárral oltották el. A melléképület és a benne tárolt berendezési tárgyak megsemmisültek, három nyúl is elpusztult. Személyi sérülés nem történt.

DEFIBRILLÁTOROK A TŰZOLTÓKTÓL

Defibrillátor a Tűzoltóktól

 

A Sümeg Városi Önkéntes Tűzoltó Egyesület pályázatot nyújtott be a Pro Filii Alapítványhoz, hogy 2 db defibrillátort szerezzen be. A sikeres tendert, majd beszerzést követően először oktatást kapnak annak használatáról a tűzoltóink, majd az egyik készülék elhelyezésre kerül az elsődlegesen kivonuló tűzoltóautóra, a másik készülék pedig nyilvános elhelyezésre kerül a Hotel Kapitány recepcióján. Úgy gondoltuk, hogy sosem árt még több dologra felkészülni, illetve adott esetben jól jöhet a városban egy ilyen készülék, amihez szükség esetén bárki hozzáférhet.
Az elhelyezés helyszíne több szempont szerint, szakmai és városi vezetőkkel egyeztetve került kiválasztásra.
Hazánkban sajnos vezető halálok a hirtelen szívhalál, ezért az egyik legfontosabb ilyen esetekben, hogy idejében megkezdjük az újraélesztést!
Terveink között szerepel, hogy az érdeklődő/cselekvő lakosság is részt vehessen egy oktatáson, ami után talán bátrabban mernek segíteni.
Ez a készülék egyértelmű hangos utasításokat adva támogatja a nem hozzáértőket is, hogy segítsenek embertársaikon. Minket is ez vezérelt ebben a projektben, hogy még szélesebb körben segíthessünk a bajba jutottakon.
Ui.:
Amennyiben még nem rendelkezett adója 1%-ával akkor azt szívesen fogadjuk:
Sümeg Városi Önkéntes Tűzoltó Egyesület Adószám: 18917396-1-19

Egyesületi pályázatnak köszönhetően defibrillátorral gazdagodott tűzoltóságunk. A készülék szakszerű használatát kisebb csoportokban sajátítják el tűzoltóink, ezáltal képesek leszünk emeltebb szintű újraélesztésre. Köszönjük a mindenre kiterjedő elméleti és gyakorlati felkészítést Bakos Gergőnek, a Sümegi Mentőállomás vezetőjének, egyesületünk oszlopos tagjának! 🚒🚑🚒 A képzések után a készülék a tűzoltóautón lesz málházva.

Itt voltunk: Signal 112 nemzetközi szakvásár tűzoltóknak és mentőknek

Signal112: Közép-Európa összekötőpontja tűzoltóknal és mentőknek, 2024.március 7. – 9

Sümegről 11 fővel voltunk a szombati napon a sznvonalas és érdekes rendezvényen; élményekkel gazdagodva térvén haza.
A rendezők ekként mutatták be magukat:

Az ausztriai Oberwart a központi elhelyezkedésével ideális helyszínként szolgál Közép-Európában számos szakkiállítónak a bemutatókhoz és továbbképzésekhez. A szakvásár 2023-ban több mint 5 ezer látogatót vonzott

A Signal112, a nemzetközi szakvásár tűzoltóknak és mentőknek Oberwartot Közép-Európa reflektorfényébe állítja.
A kerek 100 kiállító és szolgáltató a Signal112 vásáron egy különleges helyet biztosít, ahol a szakemberek, a gyártók és a szolgáltatók egymásra találnak. Ez lehetőséget ad a szaktudás és tapasztalat cserére, erősíti a határon túli eggyüttműködést és az életmentő megoldásokat támogatja a tűzoltó- és mentő ágazatban.
Az oberwarti vásárcsarnok a kerek 10.000 m2 -ével a szakértelem és termékbemutató helyszíne lesz és egy hely az ismerkedésre és a kapcsolatkötésre a közép-európai szakemberek részére.
Ez az összejövetel különböző országokból származó kollégákból és szaktekíntélyekből sajátos atmoszférát teremt, amelyben bemutatják a termékeket, eszmecserét folytatnak és fenntartható módon erősítik a tűz- és mentési ágazatben fennálló partnerséget.
Emellett a vásár praktikus lehetőséget ad a felszerelések megtekíntésére és megvásárlására. Tágas tereken prezentálják lenyügöző ajánlataikat a nemzetközi gyártók és szolgáltatók. A munkaruházattól a felszerelés részletéig és a segégeszközöktől az autókig itt a tűzoltók és a mentési szolgáltatók nem csak a legújabb felfedezésekre bukkanak hanem adott a lehetőség az innovációs termékek és felszerelések megvásárlására is. Hogy döntéshozó, önkéntes, elnök vagy hivatalos a mentésöktől, a segélyszolgálatoktól, tűzoltóktól és a katasztrófavédelmtől az oberwarti
vásárcentrum a vészhelyzetek és veszélyek megelőzésének helyszínévé vállik.
A Signal112 vásáron számos kiállító a berendezések, felszerelési cikkek, szolgáltatások és a legújabb technikai újítások lenyűgöző választékával mutatkozik be. Ezek az innovációk a tűzoltóság minden felelőségi területére kiterjednek, amelyek messze túlnyúlnak a tüzek egyszerű oltásán. Itt megtalálja a megoldásokat a balesetekre és mentésekre, árvízveszély esetén és támogatásokat a lakosság számára természeti katasztrófák után.
A tűzoltó technikák mellett a Signal112 egy mélyebb betekintést ad a mentősök foglalkozásába.
Számos kiállító prezentálja a legújabb eszközöket, élenjáró felszereléseket és szolgáltatásokat, amik az egész mentős területet lefedik. Az életmentő sürgősségi intézkedésekről, továbbá a hatékony mentési technikákról egészen a modern orvosi ellátási megoldásokig – a Signal112 körbefogó áttekintést nyújt a legújabb fejlesztésekről és lehetőségekről. A látogatók készüljenek egy inspiráló utazásra, amely lenyűgöző perspektívát mutat a lakosság biztonsága és egészsége szempontjából.
A Signal112 több, mint egy vásár. A Signal112 egy szimbólum a határon túli eggyüttmüködésre. A rendezvény nemzetközi jellege, ahol kollégák egész Közép-Európából érkeznek, mind ez nem
csak támogatja a szaktudás eszmecseréjét hanem a kapcsolatok kiépítésére is szolgál. Ez minden bizonnyal elősegíti a különböző szervezetek és országok együttmüködését és megoldásokat ad a szakterületek kihívásaira.
Főleg akkor, amikor nemzeti veszteségekről beszélünk, válik láthatóvá a határon túli együttmőködés fontossága. A vásáron kötött kapcsolatok és hálózatok veszélyhelyzetben rendkvűl fontosak lehetnek az erőforrások hatékony egyesítése és a kordínált, gyors intézkedések
lehetővé tétele érdekében. Itt válnak kézzelfoghatóvá a 2. Signal112 vásárban rejlő lehetőségek, mivel olyan helyet kínál amelyben a tűzoltóságok, a mentőszolgálatok, a polgárivédelem képviselői Közép-Európából közösen stratlgiákat dolgozhatnak ki, bevált gyakorlati tapasztalatokról eszmecserét folytathatnak és együttesen megoldássokat kereshetnek. A vásár egyben a határon átnyúló partnerségek szülőhelye is, amely vészhelyzetben rendkívül fontos lehet az egész régió lakosságának biztonsága érdekében.
Használjuk ki az izgalmas előadásokat, bemutatókat, gyakorlatokat és oktatásokat! A Signal112 keretében március 8.-án került megrendezésre Oberwartban a 2. nemzetközi mentőszolgálati fórum. Itt a látogatók exkluzív hozzáférést kapnak a mentési szakma szakértőinek egyedülálló előadásaihoz. A segélyszolgálatok nemzeti fóruma rövid idő alatt fontos kongresszussá vált. Az előadások témái felkeltik a nemzetközi érdeklődést és a jövőbe mutató kezdeményezésektől a gyakorlati ismeretig terjed. A fórum nem csak információforrás, hanem egyedülálló helyet kínál a hálózatok kiépítésére és a tapasztalatok megosztására.
Itt nem csak információcsere zajlik, hanem a jövő iránya is meghatározásra kerül. A csúcsminőségű előadások, a jövőbe mutató megközelítések és az intenzív hálózat kiépítés teszi ezt a kongresszust a mentési szektorban egy fontos hellyé, ahol a jövőt írják meg, ami életet menthet.
Szombaton, március 9.-én kerül megrendezésre a burgenlandi tartományi tűzoltónap, ami szintén
egy főpontja a 2. Signal112 -nek. Hol máshol jöhetnének fontosabb elképzelések és innovációs
utak létre, ha nem ott. Ezen az informácósnap egyedülálló lehetőséget ad a mindenjellegű
tapsztaletcserére, ami az egyszerű hálózatkiépítésen túlterjed.
Forrás: https://www.signal112.at/user_uploads/PR%20Text%20Ungarn.pdf

Képeink :https://drive.google.com/drive/folders/1yR4m83tal51hF1YHBSe5iwT-UlFHo4CA?usp=drive_link

Kerítésnek hajtott egy autó Zalagyömörőn

2024.03.06. 16:20
Közlekedési baleset
A jármű az oldalára borult a Gógánfai utcában.
Áttörte egy lakóház kerítését, több kisebb fát letarolt, majd az oldalára borult egy személyautó Zalagyömörőn, a Gógánfai utcában, azaz a 7329-es úton. A sümegi önkormányzati tűzoltók áramtalaníották a gépkocsit, amelyben ketten utaztak. A műszaki mentést a zalagyömörői önkéntes tűzoltók is segíttették
Visitorcounter