2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

2014

2014 március 8-án a Kisfaludy Étteremben került megrendezésre szokásos évi bálunk.
Köszönjük a szervezők ;támogatók , segítők munkáját ;akik nélkül nem jöhetett volna létre ez az este !


05.01. Egy kis lazulás nekünk is jár : majális és főzőverseny a Várcsárdánál:


05.02. Közúti baleset Csabrendek külterületén

Két személygépkocsi ütközött Csabrendek külterületén. A baleset következtében egy nő beszorult az egyik gépkocsiba, őt a sümegi tűzoltók szabadították ki feszítővágóval. A nő súlyos sérüléseket szenvedett, átadták a mentőknek. A megyei irányítás egy esetkocsit és Sümegről 19/61 KIM-et küldte a helyszínre. Ez utóbbi három sérültet szállított kórházba a helyszíni ellátás után


2014.05.31  Zászlószentelés és verseny a 125. évforduló tiszteletére

Emléktábla-avatással;koszorúzással ; díszvacsorával ;felvonulással,és versennyel emlékezett meg az alapítás 125. évfordulójáról a Sümegi Tűzoltóság.
A versenyre 36 csapat nevezett be csaknem 350 fővel. Érkeztek meghívottak németországi Aichtal, az erdélyi Szováta és a lengyelországi Koscian testvérvárosból, valamit a szerbiai Szajánból is. A régi korok tűzoltó autói és a modern járművek szirénázva vonultak végig reggel a város utcáin. A sportpályán a verseny megkezdése előtt Nagy József kanonok megszentelte a tűzoltók zászlóját.
A délutánig tartó versenyen osztottsugár fecskendő szerelésben gyermek korcsoportban a zalahalápi lányok és a sáskai fiúk bizonyultak a legjobbnak. Ifiben a zalahalápi lányok és a bakonyoszlopi fiúk végeztek az élen, a felnőtteknél szintén Zalahaláp, a férfiaknál Tótvázsony versenyzett a legeredményesebben. A 800 liter/perc kismotor fecskendő szerelés kategóriában a gyermek korcsoportban a lányoknál és a fiúknál egyaránt Zalahaláp nyert, az ifjúsági versenyzőknél a lányoknál Zalahaláp a fiúknál Sümeg lett a győztes, a felnőtteknél a zalahalápi nők és a tótvázsonyi férfiak szerezték meg az első helyezést. Az 1100-1300 liter/perc motoros fecskendő szerelésben Tótvázsonyé lett a győzelem. Sümeg város díszoklevelét Molnár Gábor az Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke, Marton Szilveszter az önkormányzati tűzoltóság parancsnoka és Igaz Sándor a Veszprém Megyei Tűzoltó Szövetség elnöke vette át Rátosi Ferenc polgármestertől. A tűzoltóság vezetői elismerő oklevélben részesítették a katasztrófavédelem munkatársait és a megyei polgárőr egyesületet is. Számos tűzoltó részesült jutalomban több évtizedes munkájáért. A sümegi Bakos János 50 éves szolgálatáért kapott oklevelet és emlékplakettet az ünnepségen.

.

https://goo.gl/photos/2fDG5wKX5DVV2dPx8


2014.06.08 Gógánfa; Sportnapon is ott voltunk:


06.14.  Családi nap a Kompanik Zsófia óvodában tartottak családi napot.. Ezen részt vettek a rendőrség; mentők; és a sümegi tűzoltók is :


https://goo.gl/photos/ftuRQKgkZYsWZaug6


06.14. Csabrendek község Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesülete 8. alkalommal rendezte meg az önkéntes tűzoltó egyesületek versenyét.
A verseny időpontja 2014 06.14 szombatra módosult a szokásos májusi időpontról-kg köszönhetően a rengeteg májusi esőnek.
helyszín: Csabrendek sportpálya; a verseny fővédnöke Turcsi József Csabrendek polgármestere volt.
A versenyszámok:

  • kismotorfecskendő szerelő verseny férfi -női
  • kismotorfecskendő szerelő verseny ifjúsági fiú-lány
  • kismotorfecskendő szerelő verseny gyermek fiú-lány
  • osztottsugárcső szerelés férfi -női
  • osztottsugárcső szerelés ifjúsági fiú-lány
  • osztottsugárcső szerelés gyermek fiú-lány

Képek itt :


0726. X. Szent Jakab Napok Sümegen

Szent Jakab Nap – a bor, vadászat ünnepe – Sümeg 1000 éve a magyar történelemben történelmi jelmezes felvonulás,a sümegi  fúvós zenekar koncertje,folklór gála, Balkán Fanatik koncert, Borok utcája – borkóstoló; gasztronómia – vadpörkölt főzőverseny , vadászati kultúra- és hagyományok bemutatása;íjász- és solymászbemutató várta a látogatókat július26-án.
Ebben az évben  a vadpörkölt- főzőversenyt a mentőállomás csapata Simon Ferenc főztjével  nyerte meg 


Lengyel-Magyar tűzoltótábor 2014 08.08-15

A tűzoltótábor a Sümegi Önkéntes Tűzoltó Egyesület szervezésében került lebonyolításra. A lengyelországi tábor időpontja július 21-28 volt. 10 fő, a sümegi Ramassetter Általános iskolába járó gyermek részvételével.
A sümegi tábor augusztus 8-15 között került megrendezésre, 10 sümegi és 10- lengyel testvérvárosi gyermek- üdültek Sümegen.
A tábor résztvevőit az általános iskolák, és a helyi tűzoltóságok közösen választották ki. A lezajlott programok; Budapesten Hősök Terének megtekintése ; tűzoltó /mentő bemutató; a sümegi vár megtekintése; bajvívás az Arénában, fürdés a Balatonban; állatkert Veszprémben; bobpálya Balatonfűzfőn, stb.
A táboroztatást, a helyi vállalkozók is segítették, fő támogatóink :

  • a Papp család,
  • Sümeg Város Önkormányzata
  • Szerencsejáték Zrt.

A már hagyományosnak mondható lengyel-magyar tűzoltó tábor egyik programja a sümegi mentőállomás megtekintése volt.
Lengyel és magyar vendégeinket a mentőállomáson Kovács Tibor állomásvezető köszöntötte.
Ezt követően bemutatták a mentőállomást ; autóikat; házmúzeumukat, felszereléseiket. A diákok vállalkozó szellemét és érdeklődését bizonyítja;hogy mindegyikük kipróbálta az újraélesztés gyakorlati kivitelezését az AMBU-fantomon.
Képek:

Kapcsolódó VEOL-cikk:http://veol.hu/sumeg/nemzetkozi-tuzolto-tabor-1639279

Lengyel híradás a Sümegen zajlott ifjúsági táborról:
http://www.gminakoscian.pl/pokaz_aktualnosc/Oboz-czlonkow-MDP-na-Wegrzech.html

Egyéb : https://www.facebook.com/anna.tisler.3/posts/552892084838447


08.17. Újabb siker Lengyelországban !
Smigiel ; 2014
Testvérvárosunk meghívására ismét ellátogattunk Lengyelországba ; Koscianba. Részt vettünk a hagyományosan megrendezésre kerülő XI. Európai és XIV. nemzeti tűzoltóversenyen ;amely idén már a második alkalommal került Śmigielben megrendezésre . Az európai szintű versenyen -ami már több, mint tíz éve kerül megrendezésre -ismét sok (53; ebből 35 felnőtt) tűzoltócsapat indult..
Az idei versenyre a hazai csapatokon kívül voltak még külföldi vendégek Németországból , a Cseh Köztársaságból, Magyarországról és Szlovákiából. Az eseményt hivatalosan megnyitotta Kazimierz Król ; aki ZOSPRP Koscian megyei és regionális vezetőjeként gratulált a szervezőknek a tűzoltók hagyományainak ápolásáért.
A sümegi csapat ismét jó teljesítményt nyújtott: második alkalommal indultunk és újra megszereztük az első helyet a versenyen.
A várost Borbély Tamás, Csalló Andrea, Franyó Dániel, Illés Máté, Maros Zoltán, Marton Szilveszter, Molnár Gábor, Stefanics Norbert és Stefanics Róbert képviselte.
Csalló Andit indítottuk a verseny során megrendezésre kerülő szépségversenyen, ahol is szép közönségsikert aratott a jelenlévők körében. Ez utóbbi versenyen a Woniesc TSO képviseletében induló Julia Ratajczak (link ) nyerte el a zsűritől az első helyezést, udvarhölgyei Kristyna Hrodkova (link) és Milena Stryjakowska (link) lettek.

Képek itt: https://goo.gl/photos/LhWpB47D3jkUUVy59

Hazai híradás erről :

A lengyel lapokban megjelent híradások , képgalériák linkjei:

Cseh ,német és szlovák híradások:


11.16. Sümegcsehi lakástűz

Sümegcsehin, az Árpád utcában egy ikerház alsó szintjén lévő szoba teljes terjedelmében égett. A helyszínre először a sümegi önkormányzati tűzoltók érkeztek, akik egy embert kimentettek a lángoló épületből.

A keszthelyi hivatásos tűzoltók két gépjárműfecskendővel, egy vízszállítóval és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is részt vett az oltásban. Az épületben több gázpalackot is tároltak, kiérkezés előtt egy felrobbant, további kettőt pedig a beavatkozó tűzoltók hoztak ki az épületből.A tüzet három vízsugárral tudták megfékezni.

A tűz keletkezésének okát tűzvizsgálati eljárás során vizsgálják. Az eset során a kimentett ember szenvedett sérüléseket. Sziva Erika Sümegcsehi polgármestere a vasárnap esti tűz kapcsán jelezte a Naplónak, hogy nagy elismerést érdemelnek a sümegi tűzoltók, de kiérkezésükig az égő házba öt falubeli ment be, hogy a szerencsétlenül járt embernek segítsenek. Ők hozták ki az égő épületből a férfit, és saját poroltójukkal oltották a tüzet. Kristyán Csaba, Makkos Csaba, Judi Ferenc, Nagy Zoltán, ifj. Rózsa László segített bajbajutott falubelijüknek. – A sérült ellátásában háziorvosunk, Juhász Sándor is részt vett – fogalmazott a polgármester. Forrás : http://veol.hu/rendorsegi/langol-egy-epulet-sumegcsehin-1660221

A helyszínre az OMSZ a sümegi 19/61 KIM-et, egy zalaszengróti mentőegységet és egy esetkocsit irányított a helyszínre . A sérültet sérüléseinek súlyosságára tekeintettel az esetkocsi szállította kórházba.

Kapcsolódó videók: http://youtu.be/j3E2lrlgX1c http://www.youtube.com/watch?v=Mxgo5BnvxHk#t=18


 

Visitorcounter