2024. március
h K s c p s v
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Tűzoltótábor 2010

 

2010 június 27. és július 4. között ismét megrendezésre került a már régi hagyományokkal rendelkező tűzoltótábor a lengyel Koscian testvérvárosból és járásából érkező, illetve sümegi és környékbeli 10-15 év közötti gyermekeknek.
 

A gyerekek egy kicsit megismerkedhettek a tűzoltóélettel, munkával és eközben a rájuk leselkedő veszélyekre is felhívtuk a figyelmüket. A programok színesek, változatosak voltak és széles skálán mozogtak. A táborozók látogatást tettek rendőrségen, mentőállomáson (Sümeg), tűzoltóságokon (Sümeg, Keszthely, Badacsonytomaj), tűzoltómúzeumot tekintettek meg Vörsön, motorcsónakáztak a keszthelyi tűzoltók mentőhajóján, fürdőzhettek Celldömölkön és a Balatonon, tűzvédelmi vetélkedők, játékos versenyek, tűzoltó szerelési gyakorlatok, kézműves foglalkozások színesítették napjaikat és középkori hangulatú lovagi tornát is megtekintettek. A feladatok, játékok több ponton kapcsolódtak a Napfény Gondozási Központ által azonos időben szervezett napközis táboréhoz. A két ország gyermekei vegyes csapatokban versenyeztek, játszottak, élvezték a tábor programjait, egyszóval erősítették a lengyel- magyar barátságot. A tábor vezetője és „lelke” Molnárné Sipos Klára ny. tű. alezredes asszony, aki egyben lengyel tolmácsolást is végezte és a két város közti kapcsot jelentette, Budapestről érkezett közénk.

A tábor második része július 15-23. között Lengyelországban, Lubin városában és annak környékén zajlott. A vendéglátók a korábbi helyszínhez hasonló, színes programokkal várták a magyar gyerekeket. A tábor résztvevői Koscian, Poznan , Gostyn, Lesno, város nevezetességeit, tűzoltóságát nézték meg, tűzoltó szerelési, életmentő gyakorlatokon, vízi mentési bemutatón, hajókiránduláson vettek részt. Nem mellékesen a nagy melegben sokat strandolhattak a közeli Cihowo település tavában és közös játékok, versenyek színesítették a kint tartózkodás nyolc napját.

A lengyelországi tábor szervezői, támogatói: Koscian járás Önkéntes Tűzoltó Szövetsége, Krzywin város és településeinek önkormányzata volt.

A sümegi tábor szervezői és támogatói: Sümeg Város Önkormányzata, Sümeg Város Önkéntes Tűzoltó Egyesülete, Veszprém Megyei Tűzoltó Szövetség, Napfény Szociális Gondozási Központ, Tűzoltóságok (Sümeg, Badacsonytomaj, Keszthely), Mentők, Rendőrség, Csabrendek Város Önkormányzata, Hetyefő Község Önkormányzata és nem utolsó sorban több helyi vállalkozó.

Forrás :http://www.veszpremtuoszov.hu/index.php?pageid=hirek_reszletek&hirazon=140

A lengyel gyerekek sümegi programjaik részeként felkeresték a mentőállomást is:

20100701 KOSCIAN – lengyel testvérvárosi delegáció
Visitorcounter