2024. március
h K s c p s v
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

2021

01.06. Az enyhe időt kihasználva építgettük a garázst :


02.07 Garázsprojekt folytatódott:


2021.02.17. 22:23

Magas gázkoncentrációt mértek a tűzoltók egy sümegi lakóházban

A mentők két lakót megfigyelésre szállítottak.
Gázszagot érzett és rosszullétre panaszkodott otthonában két lakó a sümegi Vázsonyi Vilmos utcában. A település önkormányzati tűzoltói a lakás fürdőszobájában található gázkészülék mellett rendkívül magas gázkoncentrációt mértek. A mentőket és a gázszolgáltató szakembereit kérték a helyszínre, kiérkezésükig elzárták a gázkészüléket. A mentők a két lakót megfigyelésre szállították.
Helyszín: Sümeg, Vázsonyi Vilmos utca

03.21. Autóbaleset Sümegprágán
Éjjel két óra után ittas vezetés miatt előbb kerítésnek;majd villanyoszlopnak csapódott egy személyautó Sümegprágán. A járműben négy személy sérült meg súlyosan. A helyszínen a mentést a Sümegi Tűzoltóság és mentők; illetve tapolcai esetkocsi és zalaszentgróti mentők végezték. A mentők négy súlyos sérültet szállítottak Keszthelyi és Veszprémi Kórházba.


03.30. 🔥 🌳🚒 Nyolc hektáron égett az erdő Várvölgynél, a tűzoltók megfékezték a lángokat
Tűz ütött ki kedd délután Várvölgy közelében, egy nehezen megközelíthető területen. Erdő és az aljnövényzete, valamint elszáradt farönkök égtek mintegy nyolc hektáron. A 4-es riasztási fokozat miatt a keszthelyi hivatásos tűzoltók mellett zalaegerszegi, badacsonytomaji, pacsai, marcali, ajkai és zalakarosi egységek, a kémiai mobil labor, valamint a balatongyöröki és a sümegi önkéntes tűzoltók is a helyszínre érkeztek, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával este fél 10-re fékezték meg a lángokat. A munkálatokban több mint ötven civil is részt vett Várvölgyről, kézi eszközeikkel segítették a tűz körülhatárolását. Személyi sérülés szerencsére nem történt, a tűz okát a szakértők még vizsgálják.
——————————————————————————————————
2010.04-30 . Aljnövényzet égett Sümeg külterületén ; illetve helyben; a Kövesdomb utcában gyulladt
meg némi szemét.


05.01. Májusfát is állítottunk :


2021. 05. 30. 11:33 három személyautó karambolozott a 84-es főút sümegi szakaszán, a 21-es kilométernél.
A 84-es főút 21-es kilométerénél félpályán halad a forgalom.Három személyautó karambolozott a 84-es főút sümegi szakaszán, a 21-es kilométernél. Az esethez a város önkormányzati tűzoltóit riasztották, akik áramtalanítottak két járművet. A mentők is a helyszínre érkeztek. Az érintett útszakaszon félpályán halad a forgalom.Helyszín: Sümeg, 84
Forrás:https://veszprem.katasztrofavedelem.hu/modules/vesz/esemeny/39000/?back=https://veszprem.katasztrofavedelem.hu/
https://www.veol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/osszeutkozott-harom-auto-sumegen-4706278/


2021.06.09 Két autó ütközött Sümeg külterületén

A megyei rendőrségi sajtószóvivő közölése szerint Bazsi felől közlekedett az egyik autó és kanyarodni akart egy kereszteződésben, amikor összeütközött a szemből érkező járművel, amely egyenesen akart tovább menni. Mindegyik autóban csak a sofőr utazott. Az utat lezárták, a forgalmat a környékre elterelik.

Kósi Zsolt, a Zala megyei katasztrófavédelmi sajtószóvivő elmondta, hogy egy sérültet feszítővágóval vágták ki a roncsból a sümegi önkormányzati tűzoltók. Úgy tudjuk, a szemből érkező autóban életveszélyes koponyasérülést szenvedett egy fiatalember, akit mentőhelikopter szállított kórházba. A másik autó vezetője nem sérült meg.

képek: https://photos.app.goo.gl/zAckXWueLrHT6DHG9


2021. június 27. Egyesületünk a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság kérésére a Somogy megyei Kadarkúton vesz részt a pénteki vihar okozta károk felszámolásában.

Ma reggel segítségnyújtásra indultak Önkéntes Kollégáink, a pénteki vihar következtében Kadarkúton keletkezett károk felszámolására. 🚒👩‍🚒👨‍🚒🚒


06.27. Két autó ütközött össze a 84-esen Nemeskeresztúrnál

Teljes útlezárás mellett dolgoznak a hatóságok a helyszínen.

Két gépkocsi ütközött össze a 84-es főút 36-os kilométerszelvényénél, Nemeskeresztúr térségében, a vasúti átjáró közelében. A balesethez Sárvárról, Keszthelyről hivatásos, Sümegről önkormányzati, Jánosházáról önkéntes tűzoltók érkeztek. Az egyik autóból az egységek emeltek ki egy utast. A balesethez a társhatóságok is kiérkeztek, lezárták az érintett útszakaszt a beavatkozás idejére. A vasúti pálya közelsége miatt a vasúttársaságot is értesítették a vonatok fokozott figyelemmel történő közlekedése miatt.

Képek forrása: https://112press.hu/hirek/reszletek/peugeot_utkozott_daciaval_opellel_nemeskeresztur_vasuti_atkelo_84_fout/


2021.06.29. 14:01 Tűzeset Káptalanfa határában

Meggyulladt a tarló Káptalanfa külterületén. A tűz egy erdősávba is belekapott. Az esethez az ajkai hivatásos és a sümegi önkormányzati tűzoltók érkeztek ki, akik megkezdték a lángok oltását. Pápai hivatásos egységek is a helyszínre tartanak.
:
Frissítések
2021.06.29. 15:14 – Eloltották a tüzet Káptalanfánál


A tegnapi nap sem volt eseménymentes. Önkénteseink Pusztamiske és Káptalanfa között segítettek ahol nagy területen égett az erdő, míg a Sümegi „A” csoportos szolgálat (területén kívül) Nyirád külterületére vonult magas feszültségű áram alatt lévő gaz -és  avartűzre. 🧑‍🚒🔥🚒


07.24 Folytattuk a garázs építését 🙂


2021.0730-08-01. Szent Jakab napi rendezvények
A 2020-as évben a rendezvény elmaradt a Covid miatt; idén újult erővel csaptunk bele..:)
Az ünnepeket -ezen belül a Tűzoltóságunkat megtisztelte jelenlétével  Aichtal új  polgármestere, Sebastian Kurz ;  Peter Brüggemann a testvérvárosi kapcsolatokért felelős tanácsos; és Uwe Merkle. A főzőversenyen hagyományosan  indultunk, jól éreztük magunkat 😉


2021. augusztus 7. napján került megrendezésre Zalagyömörőn a Tűzoltó Találkozó, ahol Sümeg, Szilas, Zalagyömörő, Csabrendek és Gógánfa Önkéntes Tűzoltó Egyesületek tagjai vettek részt.
A szakmai rendezvényen kerültek átadásra ünnepélyes keretek között az Önkéntes Tűzoltó Egyesület Zalagyömörő és Önkéntes Tűzoltó Testület Szilas közösen megnyert NEA pályázati eszközök (Időmérő berendezés, Rendezvénysátor, asztalok, padok) a nemzeti összetartozás, bajtársiasság jegyében. Szolgálati érdemérmek és parancsnoki, támogatói elismerések kerültek átadásra az Önkéntes Tűzoltó Egyesület Zalagyömörő tagjai részére.
A tűzoltó közösség összetartása, megerősítése érdekében – figyelemmel a régi tűzoltó eszközök, emléktárgyak megóvására- korhű és modern tűzoltói egyenruhába öltözve szakmai program keretében bemutatókkal, majd nehéz, ám szórakoztató versenyszámokkal (pl. „mocsárjárás”, gumicsizma hajítás, tömlő bowling stb.) a régi tűzoltói hagyományok modern változatban kerültek felelevenítésre.

Egy nagyon jó hangulatban telt csapatépítő programot tudhatunk magunk mögött. Reméljük minden résztvevő jól érezte magát.
Bízunk benne, hogy több ilyen szakmai, tűzoltói hivatás népszerűsítését célzó rendezvényt tudunk a jövőben rendezni, tapasztalatokat megosztani egymással, hiszen magas színvonalú szolgáltatást csak úgy tudunk nyújtani, ha tisztában vagyunk a múltunkkal, igazodunk az európai normákhoz, kitekintünk az ottani tapasztalatokra, s megpróbáljuk azokat integrálni helyi lehetőségekhez, adottságokhoz.
Gratulálunk az elismerésekhez, további kitartást, jó egészséget kíván mindenkinek az Önkéntes Tűzoltó Egyesület Zalagyömörő Vezetősége.
Forrás :Zalagyömörő ÖTE FB

09.04. Sümegi szüret- főzőverseny
Ebben az évben elmaradt a korábbi évekből megszokott szüreti felvonulás; illetve a palotakertből a Művelődési Ház udvarába helyeződtek át a programok .
A Sümegi ÖTE csapata a főzőversenyen indult, és a harmadik helyet szerezte meg.


09.05.  A héten másodszor, idén sokadszor gyulladt meg a hulladék a szeméttelepen! Egyesületünk a tapolcai, a badacsonytomaji, a pápai,a sümegi és a keszthelyi tűzoltókkal együtt fékezte meg a tüzet! Szerencsére személyi sérülés nem történt.


2021.10.17. halálos baleset Nemeskeresztúrnál

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye:

A rendelkezésre álló adatok szerint 2021. október 17-én, 16 óra 20 perc körüli időben a 8457-es számú út, 2-es kilométerszelvényében egy motoros egy mezőgazdasági járművel ütközött. A balesetben a motoros olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette. Halálos motorbaleset Nemeskeresztúrnál – Honda ütközött New Holland traktorral.A baleset  helyszínére mentőhelikopter is érkezett, azonban a 26 éves motoros férfi életét már nem tudták megmenteni. A baleset a 8457-es úton történt. Jánosháza irányába tartott egy Honda motorkerékpár vasárnap délután. A jármű vezetője egy enyhén jobbra ívelő kanyar után egy furgon előzésébe kezdett, azonban a motoros észlelte a szemből érkező New Holland permetezős traktort. A motoros fékezett és elesett a motorral, ami nagy sebességgel sodródott a traktor felé. A New Holland vezetője fékezett, de a motor és a motoros nekiütközött a traktor elejének, amitől a jobb első kerék defektes lett. A motor vezetője a baleset után nem sokkal a helyszínen elhunyt. A helyszíni szemle teljes útlezárás mellett zajlott. Jelenleg a traktor kerekének cseréje zajlik, egyelőre teljes útlezárás mellett.
Képek https://drive.google.com/drive/folders/1gfd6m09QdfHLtYaGuKZHvG0rpiATpogJ?usp=sharing

 


2021. október 20. Ruha nélkül vezetett a kamion elé hajtó sofőr – halottat találtak a férfi lakóhelyén

Egyelőre nem tudni, van-e összefüggés egy délelőtt felfedezett Veszprém megyei haláleset és a reggeli, nemeskeresztúri halálos közlekedési baleset között, de az eset furcsaságai miatt valószínűsíthető, hogy nem véletlen egybeesésről van szó. Ahogyan arról délelőtt a helyszínről beszámoltunk, a 84-es főúton egy Mitsubishi terepjáró váratlanul áttért a szemközti sávba, ahol ütközött a szemből érkező aszfaltszállító teherautóval. Élő bejelentkezésünkben is elmondtuk, hogy a jármű hirtelen tért át, pont a kamion előtt, azt azonban nem mondtuk el, amit a helyszínen tartózkodóktól korábban megtudtunk: a sofőr ruha nélkül vezetett.
Ez több dolgot is jelenthet: pl. a 71 éves férfi pszichésen zavart volt, vagy szándékosan választotta ki a teherautót, esetleg olyasmit követett el, ami miatt menekülnie kellett úgy, hogy nem volt ideje felöltözni sem. A rendőrség vizsgálja az eset körülményeit, azonban időközben kiderült, hogy a férfi lakóhelyén leégett egy ház, amiben egy holttestet találtak.
forrás: https://112press.hu/hirek/reszletek/ruha_nelkul_okozott_halalos_balesetet_nemeskeresztur/?fbclid=IwAR09H9rvI-r53F7O2EZMrX4_iZ38R7NV4DN7OjOa1Cr5fewoB3-yLyyBFE0

képek: https://drive.google.com/drive/folders/1tQheda1C102GIeFZcNxO4GaV4BXXBo0N?usp=sharing


Adventi forgatag-2021.🌲❄
Fellobbant a város adventi koszorújának negyedik gyertyája is. A szeretet lángját Sümeg város polgármestere gyújtotta meg, utána pedig a Szegedy Róza Nőikar adventi koncertjével hangolódtunk a közelgő ünnepre.
Volt ezenkívül rondapulcsis futás; öszöntő a város polgármesterétől  és Navracsics Tibortól; de itt volt Rig Lajos ,a tapolcai körzet parlamenti képviselője is.
A Jótékonysági Adventi Forgatag részeként, adománygyűjtő céllal sütiversenyt hirdettek. 29 gusztusos, illatos finomság érkezett felhívásra, 29-en járultak hozzá egy tányér sütivel az idei kiválasztott célhoz. A nemes versengést Hajas Istvánné Mézes-diós szelete és Kovács Zoltánné házias Lajcsi szelete nyerte Zalaszántóról. Mindkettőjük nyereménye 20-20 ezer forintos vásárlási utalvány a keszthelyi Gréta cukrászkellékeket forgalmazó nagykereskedésbe. Második helyezést Fazekasné Peszmeg Mónika Citrusos-mákos szelete kapta, harmadik pedig Bódai Andrea és kisfia Gáspár Milán, Milu kedvence, avagy mézeskrémes kicsit másképp fantázianevű sütije nyerte. Horváth Andrea Gógánfáról hozott Túrós-sajtos rúdja kiérdemelte a zsűri különdíját. Nyereményük 15 és 10 ezer forintos vásárlányi utalványok voltak.

Jövőre, Kisfaludy Sándor születésének 250. évfordulóját ünnepeljük. Ehhez kapcsolódva az idei jótékonysági cél a költő népkertben lévő szobrának megtisztítása. Minden civil szervezet, minden fellépő, ennek a nemes célnak megvalósulásáért, jótékony céllal vett részt a programon.❤️

Előadóknak, civil szervezeteknek, Sümeg intézményeinek, szervezőknek résztvevőknek és nem utolsó sorban adományozóknak, köszönjük a támogatást és ezt a hangulatos délutánt!


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Visitorcounter