2020. január
h K s c p s v
« dec    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Egyéb

Sümeg Város Napja 2020

 • Felemelő és színvonalas ünneplésben lehetett részük tegnap a Város Napján mindazoknak, akiknek fontos volt az év első közösségi rendezvénye. A telt házas közönség előtt vehették át az elismeréseket az idei díjazottak:
 • Kisfaludy Emlékplakettet: BEBESI JÓZSEFNÉ
 • Ramassetter Emlékplakettet: DR: RÉDEI ZSOLT
 • Sümeg Városért Emlékplakettet:
  SZÁNTÓ FERENCNÉ
  SIPOS KLÁRA
  SZAKONYI TIBOR
  ÉLTETŐ BALATON-FELVIDÉKÉRT EGYESÜLET
  EGÉSZSÉGKÖR
 • Sümeg Közigazgatásáért Díjat: GŐGÖSNÉ CSIPSZER ILONA kapott.

Mi is nagy-nagy tisztelettel gratulálunk!

Képek :

12.27 SÚLYOS BALESET TÖRTÉNT A MIHÁLYFA ÉS SÜMEG KÖZÖTTI ÚTON

12.27. SÚLYOS BALESET TÖRTÉNT A MIHÁLYFA ÉS SÜMEG KÖZÖTTI ÚTON
Az első információk szerint két ember megsérült, amikor összeütközött két személyautó a Mihályfa és Sümeg közötti úton, ahová mentőhelikoptert is hívtak – tájékoztatta a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtófőnöke szerdán az MTI-t.Nothoff Ingrid elmondta: a Mihályfa és Sümeg közötti 7328-as számú úton frontálisan ütközött össze a két autó. A baleset miatt teljes szélességében lezárták az utat, ezért arra kérik a közlekedőket, hogy kerüljék el a helyszínt.
https://hir.ma/baleset/sulyos-baleset-tortent-a-mihalyfa-es-sumeg-kozotti-uton/422355

2019.12.26. 17:36 Közlekedési baleset  történt Sümegnél

2019.12.26. 17:36 Közlekedési baleset  történt Sümegnél

Három embert a tűzoltók szabadítottak ki a járművekből.

Összeütközött két személyautó Sümeg közelében, a Zalahaláp és Tapolca felé vezető, 7319-es úton. A két járműbe összesen hárman beszorultak. Őket a műszaki mentést végző sümegi önkormányzati tűzoltók szabadították ki, majd átadták a mentőknek. A helyszínre érkeztek a keszthelyi hivatásos tűzoltók is. Az érintett útszakaszt lezárták.

Sümegi Ádventi forgatag 2019

12.21.  Részt vettünk a hagyománnyá váló Sümegi Ádventi Forgatagi rendezvényen. Főztünk forralt bort ; s a kisebbekre gondolva teát is. Bár az időjárás nem volt nagyon kegyes hozzánk, azért jól éreztük magunkat. Innen is köszönjük mindenki segítségét; munkáját; aki bármilyen módon /borral , fűszerrel, gyümölcsökkel , munkájával segített minket ! 🙂  /


Sümeg ÖTE évzáró gyűlés

12.07.  2019 Megtartottuk a Sümegi ÖTE évzáró közgyűlését. Meghalgattuk a vezetőség éves beszámolóját; a jövő évi terveket. Döntöttünk  ezenkívülúj tagok felvételéről is. Az ötéves ciklus lezáródása miatt tisztújításra is sor került. Az elnökséget továbbra is Molnár Gábor  tölti be; a parancsnok Illés Máté lett ; a titkár továbbra is Sebestyénné Erdélyi Zsuzsi; elnökségi tagként Illés Tamás  és Marton Szilveszter segíti az elnök munkáját.


Lakástűz Csabrendeken

Hétfőn kigyulladt egy családi ház födémje Csabrendeken ,  a Dózsa utcában.
A tűzhöz az ajkai hivatásos, a csabrendeki önkéntes , és a sümegi önkormányzati tűzoltóságokat riasztották ; akik körülhatárolták a tüzet majd eloltották azt.

Lakástűz Hetyefőn

2019 október 29 23:48 – kedd
A tűzoltók négy vízsugárral avatkoztak be.
Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy családi ház tetőszerkezete Hetyefőn, a Kossuth utcában. A helyszínre a sárvári hivatásos, a sümegi önkormányzati és a gógánfai önkéntes tűzoltókat riasztották, akik négy vízsugárral előbb körülhatárolták a tüzet, majd eloltották a lángokat.

Képek:

Sümeg Ö.T.E. 130 éves jubileum

Az önkéntes tűzoltók jubileumi születésnapja és a franciaországi Ligny-en-Barrois-ből kapott tűzoltó autó megérkezése szolgált arra, hogy a testvértelepülési delegációkkal együtt ünnepeljenek a szüreti programhoz kapcsolódóan a város tűzoltói.

Néhány hónappal ezelőtti a hír, hogy a sümegi tűzoltók francia bajtársaiktól ajándékba kaptak egy tűzoltóautót, melyet elsősorban a hegyi mentések során tudnak majd használni. Hosszú és rögös volt az út, melynek révén hazajutott a gépjármű, sokak áldozatos munkája és nem kis anyagi ráfordítás vált szükségessé, de a végeredmény az, hogy már a sümegi szervezetet erősíti az autó.

A Kisfaludy Szüret programjaihoz kapcsolódóan a Hétvezér téren ünnepélyes keretek között a nagyközönség is megcsodálhatta az ajándékba kapott, teljesen működőképes gépjárművet.

Végh László polgármester köszöntőjében kiemelte, hogy erre az ünnepre mindenképpen úgy szerettek volna sort keríteni, hogy a németországi és lengyel testvérvárosi küldöttségek is jelen legyenek. Határokon átívelő barátság köti össze a szervezeteket, a testvérvárosi kapcsolatok fő fenntartói is elsősorban a tűzoltók. Mi sem igazolja ezt jobban, mint a táborozások és a folyamatosan megszervezett versenyek. Köszönetét fejezte ki a város tűzoltóinak, az önkénteseknek egyaránt a város biztonsága érdekében végzett tevékenységükért.

Dányi Béla dandártábornok azt hangsúlyozta a jeles ünnepen, hogy a 130 év egy szervezet életében hatalmas szám, olyan út, amely azt igazolja, Sümegen magas a biztonság iránti vágy, s ezt mi sem igazolja jobban, mint a vár.  Elmondta, több forrásból támogatja a magyar kormány pályázat útján az önkéntes szervezeteket, amelyet tűzoltótechnikai eszközök fejlesztésére, működési költségekre, képzésekre fordítanak. Mindemellett nagy jelentősége van annak, hogy baráti segítség is érkezett Franciaországból a gépjármű formájában.

Molnár Gábor, az egyesület elnöke köszönetét fejezte ki mindenkinek, akik segítették az autó hazahozatala körüli teendőket, valamint a kerek évforduló ünnepélyessé tételét, nem utolsósorban pedig a bajtársak áldozatos munkáját. Emléktárgyat nyújtott át Franyó Dánielnek, Gyalog Lászlónak, Hujber Dánielnek, Illés Máténak, Klippel Ákosnak, Sebestyénné Erdélyi Zsuzsannának, Stefanics Norbertnek és Stefanics Róbertnek.

Az új célkitűzés is megszületett, miszerint az új autónak garázst is kell építeni. Bízva elhivatottságukban és együttműködési képességeikben, minden bizonnyal meg is tudják valósítani.

Visitorcounter