2021. március
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Egyéb

Baleset Mihályfán

2020.12.29. Személyautó ütközött kamionnal Mihályfán; a Kossuth utcában.
A balesethez a sümegi mentők és tűzoltók vonultak. A tűzoltók áramtalanítoták a járműveket;
a mentők ellátás után egy sérültet szállítottak kórházba.

Baleset Sümeg és Mihályfa között

2020. december 10. 13:44  Árokba hajtott és a tetejére borult egy személyautó a 7328-as út 2-es kilométere közelében, Sümeg és Mihályfa között. A műszaki mentést a sümegi önkormányzati tűzoltók végezték.

Új garázs építése

A Ligny en Barroiseból adományként érkezett tűzoltóautónak szükséges egy garázs;hogy állaga ne kezdjen romolni. Szombaton az ÖTE ráérő tagsága és a szolgálatban lévők elkezdte az alapok és a padlófelület betonozásának.
Köszönet mindenkinek aki munkájával vagy bármi módon hozzájárult a napi program sikeréhez!

2020.09.09. Közel tizenhét órán át tartott az oltás Gyepükajánban

Kedden hajnalban nagy területen kapott lángra egy aprítékrakat Gyepükaján külterületén. A tűz egy közeli gabonatárolót is veszélyeztetett. A helyszínen az ajkai, pápai, badacsonytomaji, keszthelyi hivatásos, a sümegi önkormányzati tűzoltók és a csabrendeki önkéntesek a Veszprém megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett végezte a tűzoltási munkálatokat mintegy tizenhét órán keresztül. Munkájukat öt munkagép segítette. A tűz nem terjedt át semmire. Személyi sérülés nem történt. (Fotók: KMSZ, Ajka HTP)

Gyepűkaján; faapríték öngyulladása

09. 09. Gyepükaján külterület, fa-darálék izzik reggel fél hat óta.. A rakat több mint 1500 m2, kb 15 m magas.

Nagy területen ég egy farakat Gyepükaján külterületén. A rakat egy betonépület oldala mellett áll, amelyben gabonát tárolnak, tájékoztatott a Katasztrófavédelem honlapján

Az ajkai hivatásos és a sümegi önkormányzati tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett két vízsugárral oltják a lángokat, az épület védelmére is szerelnek egy vízsugarat. A helyszínre a keszthelyi hivatásos tűzoltók is kiérkeztek.

Ajkáról és Badacsonytomajról is elindult a tűzoltói segítség, a helyszínen tartózkodó egységek a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett három vízsugárral oltják a lángokat, és az épület védelmére is szereltek egy vízsugarat. Információk szerint több rakodógép indult el a helyszínre.  Az izzó, parázsló részek miatt elhúzódó tűzoltási munkálatokra kell számítani. – írja a Veszprém Megyei Katasztrófavédelem oldala.
https://www.veol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/farakat-eg-gyepukajanon-4023908/

Csabrendek ÖTE 130.éves jubileum

Jubileumot ünnepeltek a csabrendeki önkéntes tűzoltók
Csabrendek ÖTE 2020. augusztus 8-án ünnepelte megalakulásának 130. évfordulóját, amelyen részt vett Dobson Tibor tű. dandártábornok, a MTSZ elnöke is, aki a neves évforduló alkalmából zászlószalagot kötött Csabrendek ÖTE csapatzászlójára.

A Veszprém megyei Csabrendek Község Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesülete augusztus nyolcadikán ünnepelte megalakulásának százharmincadik évfordulóját. A rendezvényen az önkéntes szervezetet országos és megyei elöljárók is köszöntötték.

Az eseményen részt vettek a felvidéki Nagyfödémes Önkéntes Tűzoltó Szervezetének képviselői is, akikkel már húsz éve kiváló kapcsolatban áll az egyesület és akikkel 2017-ben a kapcsolat fejlesztésére együttműködési megállapodást is kötöttek.

Az ünnepségen a Magyar Tűzoltó Szövetség elnöke a több évtizedes szakmai munkáért és a határontúli együttműködésért elismeréseket adott, illetve a a csapatzászlóra zászlószalagot kötött.

http://tuzoltoszovetseg.hu/hirek/1100-jubileumot-unnepeltek-a-csabrendeki-onkentes-tuzoltok

Visitorcounter