2017. december
h k s c p s v
« nov    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Egyéb

Temetési értesítő


Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték  és szerették;
hogy Mandics Antal temetése 2017.12.08.-án, 13:00-kor kezdődik a sümegi temetőben.
Gyászmise a sümegi plébániatemplomban, 2017.12.08.-án 12:00-kor lesz.

gyaszvers1-tile

Elhunyt Mandics Antal

1952-2017

Önkéntes Barátunktól Fájdalommal Búcsúzunk.

gyaszvers1-tile

Közel két évtizede erősítette csapatunkat, mindig vidáman, előretekintve kereste a lehetőségeket.

Tapasztalataira, ötleteire mindig számíthattunk.
Cselekedeteit az embereken segíteni akarás jellemezte, dolgozott mentősként is.
Neki köszönhetjük Sümeg első műszaki mentőszerének beszerzését.

Számtalan közös káreset felszámolása, jó és rossz élménye fűz össze minket, közösségi programjaink meghatározó egyénisége volt. Mondásai szállóigévé váltak körünkben.

Személyedben egy nagyon jó ember távozott közülünk.

Isten veled TÓNI!

Találkozunk az „örök tűz” mellett!

Sümegi Tűzoltó Családod

Szélvihar ;fakidőlés

A tűzoltókat ma az egész napos erős szél mellékhatásainak felszámolása tette próbára: pl Sümegen; a Flórián patika előtti fát törte el/ki a viharos szél…

Testvérvárosi kapcsolat erősítése a civil szervezetek együttműködésével

sitelogo_tamogatasok
Testvérvárosi kapcsolat erősítése a civil szervezetek együttműködésével

A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt „TESTVÉR-TELEPÜLÉSI PROGRAMOK ÉS EGYÜTTMŰKÖDÉSEK” című pályázati felhívásra benyújtott támogatott projektünk segítségével lehetőségünk volt 2017. szeptember 22- 26 között, Sümeg testvérvárosából, Szovátáról 20 főt fogadni.

A program előzménye, hogy Sümeg és Szováta kapcsolata 20 éves múltra tekint vissza, együttműködéseket ápolunk civil szervezetekkel is. Talán a legerősebb Sümegi Önkéntes Tűzoltó Egyesület és a Szovátai Önkéntes Tűzoltók szakmai kapcsolata, akik több éve rendszeresen találkoznak, közös programokat szerveznek.
A projektünk céljául azt tűztük ki, hogy egy jógyakorlatok átadását célzó közösségi programot szervezzünk, hogy hosszútávon fenntartható élő kapcsolat alakuljon ki a két város között.
Központi témánk a helyi értékek átadása, a Szürethez kapcsolódó hagyományok bemutatása, a borkultúra és gasztronómia megismertetése, a magyar identitás ápolása, tapasztaltcsere, legjobb gyakorlatok átadása, átvétele és ezek mentén közös, határon átívelő pályázatok tervezése volt. Az együttműködéseket szorosabbra fűző programon a szovatai partnerek mellett részt vettek sümegi civil szervezetek is. A szovátai civilek az ön nap során, színes programokon vehettek részt.

Idegenvezetésen megismerték Sümeg kulturális és épített örökségeit a TDM kollégáinak jóvoltából. Részt vettek a Szüreti programunkon, a Himfy Fesztiválon, este történelmi lovagi játékokon és lovagi vacsorán ismerkedtek a helyi történelmi és gasztronómiai értékekkel. Vasárnap délelőtt misén vettek részt, délután a történelmi szőlőültetvényt és látogatták meg a sümegi vár oldalában. A programon Egly Márk borász a Palota Pince üzemeltetője tartott előadást a szőlőültetvényről, a Balaton-felvidéki és Sümeghez kötődő borkultúrához kapcsolódó szokásokról. Ezt követően egy borkóstolóval és sajtkóstolóval egybe kötött vacsorán vehettek részt a Palota Pincében.
A borvacsora előtt, id Tóth Tamás bemutatta a Sümegtej, Tóth Tamás és családja díjnyertes kézműves sajtjait a Ranolder és Panarella sajtokat.
Hétfőn délelőtt megtekinthették a Sümegi várat. Utána meglátogatták a tűzoltóságot, ahol szakmai beszélgetésen, csapatépítő játékokon vettek részt a helyi tűzoltókkal együtt.
További együttműködési lehetőségekről is beszélgettek az itt töltött idő alatt, felmerül Testvérvárosi találkozók szervezése mindkét országban, tűzoltóversenyek, szakmai és továbbképzések szervezése is.

Molnár Gábor, Oszkai Réka

Segítség a Sümegi Tűzoltóságnak

Kedves Látogatónk ! Segítsen Ön is egy nemes cél elérésében!

A Metrical Kft. negyedévente támogat egy helyi intézményt vagy szervezetet az üzemanyag bevételéből.

A támogatás lényege, hogy minden ;a Metrical kúton tankolt liter üzemanyag után 1Ft-ot ajánlanak fel javunkra.

A következő negyedévben támogatott intézmény:a Sümegi Tűzoltóság ! :)

 


metrical2

Szovátai és lengyel kollégák; barátok látogatása Sümegen


Szovátáról ; Koscianból és Stare Oborzyskából látogattak kollégák és barátaink Sümegre szeptember 22 és 25 között. A vendéglátó Sümeg Város Önkormányzatat és a Tűzoltóság volt. Barátaink megtekintették és részt vettek az őszi szüreti programsorozatban; illetve bemutattuk nekik a város és a környék nevezetességeit

 :)
 

 

2017.09.18. vadkárok estéje


2017.09.18. 22:22  A 84-es úton autó ütközött vaddal ; személy nem sérült.

Ugyanezen az estén félóra múlva Csabrendeknél újabb vaddal ütközés történt; személyi sérülés szerencsére itt sem volt.


 

Baleset a 84-es főúton


2017.09.10 Személyi sérüléses közúti közlekedési baleset történt Sümeg belterületén.

A jelenlegi adatok szerint eddig tisztázatlan körülmények között ütközött össze két személygépjármű a 84-es számú főút 21. kilométerszelvényében 2017. szeptember 10-én 10 óra 47 perckor. A közlekedési baleset helyszínelése és a műszaki mentés idejére az érintett útszakaszon 11 óra 29 perctől félpályás útlezárás volt érvényben, a forgalom rendőri irányítás mellett haladt. A személyautóból egy beszorult sérültet a tűzoltók vágtak ki; Őt ellátás után kórházba szállították.

http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/utinfo/baleseti-hirek/ujra-jarhato-a-84-es-szamu-fout


 

Visitorcounter