2021. szeptember
h K s c p s v
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Egyéb

Tűz a Zalahalápi szeméttelepen

Zalahaláp Öte 10 új fényképet töltött fel ebbe az albumba: „Ismét szeméttelep”.

A héten másodszor, idén sokadszor gyulladt meg a hulladék a szeméttelepen! Egyesületünk a tapolcai, a badacsonytomaji, a pápai,a sümegi és a keszthelyi tűzoltókkal együtt fékezte meg a tüzet! Szerencsére személyi sérülés nem történt.

Sümegi szüret 2012

Ebben az évben elmaradt a korábbi évekből megszokott szüreti felvonulás; illetve a palotakertből a Művelődési Ház udvarába helyeződtek át a programok A Sümegi ÖTE csapata a főzőversenyen idult, és a harmadik helyet szerezte meg.

Tűzoltó Találkozó 2021

2021. augusztus 7. napján került megrendezésre Zalagyömörőn a Tűzoltó Találkozó, ahol Sümeg, Szilas, Zalagyömörő, Csabrendek és Gógánfa Önkéntes Tűzoltó Egyesületek tagjai vettek részt.
A szakmai rendezvényen kerültek átadásra ünnepélyes keretek között az Önkéntes Tűzoltó Egyesület Zalagyömörő és Önkéntes Tűzoltó Testület Szilas közösen megnyert NEA pályázati eszközök (Időmérő berendezés, Rendezvénysátor, asztalok, padok) a nemzeti összetartozás, bajtársiasság jegyében. Szolgálati érdemérmek és parancsnoki, támogatói elismerések kerültek átadásra az Önkéntes Tűzoltó Egyesület Zalagyömörő tagjai részére.
A tűzoltó közösség összetartása, megerősítése érdekében – figyelemmel a régi tűzoltó eszközök, emléktárgyak megóvására- korhű és modern tűzoltói egyenruhába öltözve szakmai program keretében bemutatókkal, majd nehéz, ám szórakoztató versenyszámokkal (pl. „mocsárjárás”, gumicsizma hajítás, tömlő bowling stb.) a régi tűzoltói hagyományok modern változatban kerültek felelevenítésre.

Egy nagyon jó hangulatban telt csapatépítő programot tudhatunk magunk mögött. Reméljük minden résztvevő jól érezte magát.
Bízunk benne, hogy több ilyen szakmai, tűzoltói hivatás népszerűsítését célzó rendezvényt tudunk a jövőben rendezni, tapasztalatokat megosztani egymással, hiszen magas színvonalú szolgáltatást csak úgy tudunk nyújtani, ha tisztában vagyunk a múltunkkal, igazodunk az európai normákhoz, kitekintünk az ottani tapasztalatokra, s megpróbáljuk azokat integrálni helyi lehetőségekhez, adottságokhoz.
Gratulálunk az elismerésekhez, további kitartást, jó egészséget kíván mindenkinek az Önkéntes Tűzoltó Egyesület Zalagyömörő Vezetősége.
Forrás :Zalagyömörő ÖTE FB

Szent Jakab napok 2021

A 2020-as évben a rendezvény elmaradt a Covid miatt;idén újult erővel csaptunk bele..:)
Az ünnepeket -ezen belül a Tűzoltóságunkat mentisztelte jelenlétével  Aichtal új  polgrmestere; Sebastian Kurz;  ésBrüggemann a testvérvárosi kapcsolatokért felelős tancsos; és Uwe Merkle. A főzőversenyen hagyományosan  indultunk, jól éreztük magunkat 😉

2021.07.01 Erdőtúz; avartúz

A tegnapi nap sem volt eseménymentes. Önkénteseink Pusztamiske és Káptalanfa között segítettek ahol nagy területen égett az erdő, míg a Sümegi “A” csoportos szolgálat (területén kívül) Nyirád külterületére vonult magas feszültségű áram alatt lévő gaz, avartűzre. 🧑‍🚒🔥🚒

Segítséget nyújtottunk

Ma reggel segítségnyújtásra indultak Önkéntes Kollégáink, a pénteki vihar következtében Kadarkúton keletkezett károk felszámolására. 🚒👩‍🚒👨‍🚒🚒

20210609 Két autó ütközött Sümeg külterületén

20210609 Két autó ütközött Sümeg külterületén

A megyei rendőrségi sajtószóvivő közölése szerint Bazsi felől közlekedett az egyik autó és kanyarodni akart egy kereszteződésben, amikor összeütközött a szemből érkező járművel, amely egyenesen akart tovább menni. Mindegyik autóban csak a sofőr utazott. Az utat lezárták, a forgalmat a környékre elterelik.

Kósi Zsolt, a Zala megyei katasztrófavédelmi sajtószóvivő elmondta, hogy egy sérültet feszítővágóval vágták ki a roncsból a sümegi önkormányzati tűzoltók. Úgy tudjuk, a szemből érkező autóban életveszélyes koponyasérülést szenvedett egy fiatalember, akit mentőhelikopter szállított kórházba. A másik autó vezetője nem sérült meg.

Támogatás az Önkéntes Egyesületeknek

Idén harmincöttel több önkéntes tűzoltó egyesület kap támogatást
Döntés született az önkéntes tűzoltó egyesületek pénzbeli támogatásáról. A katasztrófavédelem 2021-ben is hétszázmillió forint összértékű támogatást oszthat szét a Magyarországon működő önkéntes tűzoltó egyesületek és mentőszervezetek között. A korábbi évek gyakorlatának megfelelően a hétszázmillió forintból százmilliót az önkéntes mentőszervezetek kapnak.
A bíráló bizottság munkájában a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság munkatársai mellett a Magyar Tűzoltó Szövetség által delegált tagok is részt vettek. Első körben a pénzbeli támogatások jóváhagyása történt meg, míg a természetbeni támogatásokról az egyes beszerzési eljárások után döntenek.
A részletes lista letölthető:
Valamennyi, ebben a kategóriában pályázó önkéntes tűzoltó egyesület pozitív elbírálásban részesült. Ötszázhárom egyesület összesen 287,1 millió forint támogatást kap. A fennmaradó keretösszeg a természetbeni támogatásokhoz nyújt fedezetet.

Autóbaleset Sümegen

2021. 05. 30. 11:33 három személyautó karambolozott a 84-es főút sümegi szakaszán, a 21-es kilométernél.
A 84-es főút 21-es kilométerénél félpályán halad a forgalom.

Három személyautó karambolozott a 84-es főút sümegi szakaszán, a 21-es kilométernél. Az esethez a város önkormányzati tűzoltóit riasztották, akik áramtalanítottak két járművet. A mentők is a helyszínre érkeztek. Az érintett útszakaszon félpályán halad a forgalom.

Helyszín: Sümeg, 84
Forrás:https://veszprem.katasztrofavedelem.hu/modules/vesz/esemeny/39000/?back=https://veszprem.katasztrofavedelem.hu/
https://www.veol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/osszeutkozott-harom-auto-sumegen-4706278/

Visitorcounter