2020. szeptember
h K s c p s v
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Egyéb

2020.09.09. Közel tizenhét órán át tartott az oltás Gyepükajánban

Kedden hajnalban nagy területen kapott lángra egy aprítékrakat Gyepükaján külterületén. A tűz egy közeli gabonatárolót is veszélyeztetett. A helyszínen az ajkai, pápai, badacsonytomaji, keszthelyi hivatásos, a sümegi önkormányzati tűzoltók és a csabrendeki önkéntesek a Veszprém megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett végezte a tűzoltási munkálatokat mintegy tizenhét órán keresztül. Munkájukat öt munkagép segítette. A tűz nem terjedt át semmire. Személyi sérülés nem történt. (Fotók: KMSZ, Ajka HTP)

Gyepűkaján; faapríték öngyulladása

09. 09. Gyepükaján külterület, fa-darálék izzik reggel fél hat óta.. A rakat több mint 1500 m2, kb 15 m magas.

Nagy területen ég egy farakat Gyepükaján külterületén. A rakat egy betonépület oldala mellett áll, amelyben gabonát tárolnak, tájékoztatott a Katasztrófavédelem honlapján

Az ajkai hivatásos és a sümegi önkormányzati tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett két vízsugárral oltják a lángokat, az épület védelmére is szerelnek egy vízsugarat. A helyszínre a keszthelyi hivatásos tűzoltók is kiérkeztek.

Ajkáról és Badacsonytomajról is elindult a tűzoltói segítség, a helyszínen tartózkodó egységek a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett három vízsugárral oltják a lángokat, és az épület védelmére is szereltek egy vízsugarat. Információk szerint több rakodógép indult el a helyszínre.  Az izzó, parázsló részek miatt elhúzódó tűzoltási munkálatokra kell számítani. – írja a Veszprém Megyei Katasztrófavédelem oldala.
https://www.veol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/farakat-eg-gyepukajanon-4023908/

Beszorult kisállat mentése 2020.07.15

Samu szorult helyzetben 😲

Ő itt Samu, a ma két hónapos amerikai staffordshire terrier keverék kiskutya, aki kíváncsisága miatt beragadt egy kerítésbe.
A sümegi önkormányzati tűzoltók mentették ki szorult helyzetéből, feszítővágó segítségével.

Samu így karcolások nélkül megúszta a kalandot és reméljük, okult belőle. 😍

Fotók: SÜMEG ÖTP

2020.06.21 Baleset Sümegen

06.21. Fának ütközött egy személygépkocsi Sümegen, a Petőfi Sándor utcában. A balesethez a város önkormányzati tűzoltóit riasztották. Az egység egy embert kiemelt a járműből; akit a mentők. ellátás után kórházba szállították.

2020.06.14 Kültéri égetés

Ezen a csendes hétvégén egy helyi lakos úgy gondolta; hogy jó ötlet tüzet gyújtania-ezzel viszont a szomszédait veszélyeztette.

Munkánk elismerése :)

Elismerések Szent Flórián napján

Május negyedike Szent Flórián, a tüzes mesterségek, így a tűzoltók és a kéményseprők védőszentjének napja. Ebből az alkalomból évről-évre elismerést, előléptetést, ajándéktárgyat vehetnek át a katasztrófavédelem arra érdemes tagjai.

2020-ban a járvány miatt ugyan elmaradt a hagyományos állománygyűlés, azonban a miniszteri, főigazgatói, igazgatói elismerések kihirdetésre kerültek. A belügyminiszter még április végén adott ki díszparancsot a közelgő tűzoltónap alkalmából. Ebben Pintér Sándor úgy fogalmazott: „Az Önök elhivatott, nagy szakmai alázattal és tisztességgel, az esküjükben foglaltaknak megfelelően, kiemelkedő színvonalon ellátott, a közrend és a közbiztonság kiegyensúlyozottságának megőrzése, a nemzetgazdaság stabilitásának biztosítása érdekében, Magyarország szolgálatában végzett munkája elismerést érdemel… Magyarország büszke Önökre! …a hivatásos tűzoltóság megalakulásának 150. évfordulójának évében szolgálatuk teljesítése példaként szolgáljon a jövő rendvédelmi nemzedéke számára!”

Az Év Veszprém Megye Önkormányzati Tűzoltó-parancsnoksága elismerő címet érdemelte ki: A Sümegi Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokság.

Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

http://sumeg.hu/hirek/elismeresek-szent-florian-napjan/

Autóbaleset Csabrendeken 2020.05.25.

05.25.Összeütközött két személyautó Csabrendeken -két sérült

A sümegi mentőket és az önkormányzati tűzoltókat riasztották a balesethez, amelynek következtében olaj folyt az útra. A tűzoltók áramtalanították  a gépkocsikat. A helyszínre érkeztek a csabrendeki önkéntes tűzoltók is.Információnk szerint egy ittas autós lökött az árokba egy másikat, amikor utolérte azt Csabrendeken az Árpád utcában. Ketten könnyebben megsérültek.


2020.04.18. Közhasznú munka :)

A leendő harmadik garázsunk  tetőanyagát megkaptuk egy épület bontásából- csak érte kellett menni és leszedni…..

Visitorcounter