2017. május
h k s c p s v
« ápr   jún »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Monthly Archives: május 2017

Éjszakai tűzoltó verseny 2017.05.20.

Csabrendek – Tizenkét település tűzoltói részvételével rendezték meg tizenegyedszer az éjszakai tűzoltóversenyt a hétvégén a helyi önkéntes tűzoltó és polgárőr egyesület tagjai a sportpályán.
A különleges megmérettetésre évről évre több csapat érkezik a megyén kívülről, sőt, határainkon túlról is. Idén a helyieken kívül balatongyöröki alsópáhoki, hévízi, becehegyi, kővágóörsi, tótvázsonyi, devecseri, sümegi, meggyeserdei lánglovagok versengtek, határainkon túlról Szilasról és a testvértelepülésről, Nagyfödémesről érkeztek indulók. Utóbbiak minden évben rendeznek egy hasonló versenyt, és hogy a csabrendekiek az ottani részvételt viszonozhassák, ők szintén elindították a programot. Tavalytól már éjszaka rendezik ők is, csupán a különlegesség miatt, azóta a korábbinál több csapat nevez a páratlan, hazánkban valószínűleg egyedülálló versenyre.

A programon a Veszprém Megyei Tűzoltó szövetségtől tíz éves szolgálati érmet vehetett át Karácsony Attila, Piriti Norbert és Karácsony Zoltán. Veszprém megye tűzvédelméért bronz fokozatban részesült Kaposi Bálint, Tarrné Bardon Zsuzsanna, Pujcsek Ádám, valamint Tóth Péter, Szilas polgármestere. Ezüst fokozatot érdemelt ki Gyalog László a keszthelyi hivatásos tűzoltó parancsnokság parancsnokhelyettese, arany fokozatban Turcsi Imréné egyesületi titkár részesült. Dobson Tibor tűzoltó dandár tábornok Szent Flórián Érdemrendben részesítette Mezei Józsefet a csabrendeki tűzoltóság parancsnokát. Az elismeréseket Igaz Sándor, a Veszprém Megyei Tűzoltó Szövetség elnöke adta át.

Mezei József, a csabrendeki tűzoltók parancsnoka Szent Flórián Érdemrendben részesült, az elismerést Igaz Sándor, a Veszprém Megyei Tűzoltó Szövetség elnöke adta át Fotó: A szerző
A csabrendeki tűzoltók szoros kapcsolatot ápolnak a szlovák kollégákkal, akiktől elmondásuk szerint sokat tanulhatnak, hiszen ők az ittenieknél sokkal többször, hetente járnak versenyekre. A csabrendeki tűzoltók folyamatosan pályáznak, tavaly felszerelést vásárolhattak így, idén is örülnének a támogatásnak. Az egyesületben 69 tag van, közülük harmincan vannak a polgárőrök. A tűzoltók között húsz évestől a hetvenesig minden korosztály képviselteti magát. Egyetlen fecskendőjük van, az is elavult, modernebbre szeretnék cserélni. Együttműködésük csak Csabrendekkel van, de ha kell, a járás területén bárhol segítenek. Helyi és járási mentőcsoportot ugyancsak alakítottak.
Tóth B. Zsuzsa
Forrás https://veol.hu/csabrendek/ejszakai-tuzolto-verseny-1836523

Baleset Sümegen-2017.05.20.

Eddig ismeretlen okból kifolyólag az árokba hajtott és egy hídnak csapódott egy személyautó Sümegen.
A helyszínre vonultak a sümegi mentők és tűzoltók . Az autóból egy személyt kellett kimenteni az ajtó beszorulása miatt ,ebben egy szabadnapos szombathelyi tűzoltó kolléga is segédkezett.
A helyszíni ellátások után három könnyű sérültet szállítottak kórházba.

05.04 Autóbaleset történt Sümegcsehi és Sümeg között; Mária-majornál.
Mikrobusz ütközött személyautóval-személyi sérülés szerencsére nem történt.

Szent Flóriánról emlékeztek meg

Veszprém – Ünnepélyes állománygyűlés keretében emlékezett meg a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a tűzoltók védőszentjéről, Szent Flóriánról.
Az állománygyűlésen Miskolczi Tibor tűzoltó ezredes, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese elmondta, Szent Flórián, vagyis Florianus az ókori Római Birodalomban, a mai Sankt Pölten területén elhelyezkedő városban született, s katonaként csatlakozott a tartományi sereghez, ahol katonai feladatai mellett a tűzoltóság megszervezéséért is felelt.
– Szent Flórián élete mindannyiunk számára példamutató és tanulságos. Amennyiben az általa felvonultatott értékek mentén éljük életünket, kiállunk bajtársainkért és tiszteljük a hagyományokat, a jövőben még sikeresebbek lehetünk és sokat tehetünk Veszprém megye mentő-tűzvédelmének további fejlődéséért – zárta beszédét az igazgatóhelyettes.
Az állománygyűlésen Dányi Béla tűzoltó dandártábornok, valamint a tűzoltósághoz kötődő civil szervezetek és városvezetők többeket megjutalmaztak kiváló munkájuk elismeréséül.

Az év hivatásos tűzoltója Kovács Péter tűzoltó alezredes, önkormányzati tűzoltója Piszter Csaba, önkéntes tűzoltója Bittmann József lett. A hivatásos tűzoltóságok közül 2016-ban a balatonfűzfői hivatásos tűzoltó-parancsnokság, az önkormányzati tűzoltóságok közül a sümegi önkormányzati tűzoltó-parancsokság érdemelte ki az év tűzoltó-parancsoksága elismerést.
forrás: https://veol.hu/hirek/szent-florianrol-emlekeztek-meg-1833460

2017 városi majális

05.01. A városi majális játékos sportrendezvényén a sümegi tűzoltók & mentők közös csapattal indultak; nem mellesleg az első helyet szerezték meg.

Visitorcounter