2024. július
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Tűzoltótábor 2016

2016.07.10  .Lengyel-magyar tűzoltótábor Sümegen

Városunkban július 2-9 között ismét megrendezésre került a már hagyományosnak mondható közös tűzoltótábor magyar és lengyel gyerekek részvételével.
Lengyel testvérvárosunkból -Koscianból- érkezett egy gyerekcsapat , hogy részt vegyen a korábban meghirdetett tűzoltótábor egyhetes turnusán. Velük együtt több sümegi érdeklődő gyermek is bekapcsolódott a tábor életébe ; programjaiba.  A gyerekek közti kommunikáció németül és angolul történt; és besegített Molnárné Sípos Klára is lengyel tolmácsként..( Az alezredes asszony maga is nagy szerepet vállat eddigi munkája során a gyermekek tűzvédelmi oktatásának terén: ismeretterjesztő és oktató munkafüzetet írt iskolásoknak ” Vigyázz a tűzre ” címmel a Budapesti Tűzoltó Szövetség gondozásában és kiadásában.
A gyerekek megismerkedtek a tűzoltók felszereléseivel;eszközeivel,munkájukkal. Naponként érdekes programok , kirándulások színesítették ittlétüket.

  • Szombat – érkezés; ismerkedés a várossal
  • Vasárnap -Kirándulás Budapestre (Hősök Tere; Budai Vár; Halászbástya ,stb.)
  • Hétfő – Sümeg Tűzoltóságon ismerkedés a felszerelésekkel,autókkal ; a plébániatemplom és a Maulbertsch freskók megtekintése; sportdélután
  • Kedd – Veszprémi Állatkert; a veszprémi várnegyed és Badacsonytomaj tűzoltóság megtekintése; balatoni fürdőzés 🙂
  • Szerda – Látogatás a sümegi várban  , a mentőállomáson elsősegély-oktatás és gyakorlás ;mentőautók megnézése;Kisfaludy Emlékház és a Ferences templom megtekintése.
  • Csütörtök – Keszthely Tűzoltóság és Vízimentőknél látogatás; Vörs Tűzoltómúzeum ; lovagi torna Sümegen a földalatti Arénában
  • Péntek – Látogatás a Sümegi Rendőrségen; a Püspöki Palotában kiállítások megnézése; és tűzoltófoglalkozás (eszközök használata; tömlők kezelése, stb)
  • Szombat – elutazás

Hálásan köszönjük mindazoknak, akik támogatásukkal; munkájukkal ,szabadidejük feláldozásával és bármi egyéb módon segítették a tábor létrejöttét és lebonyolítását !

Köszönjük a támogatást :Sümeg város Önkormányzatának;Papp Imrének és családjának; a Sümeg Városért Közalapítványnak; a Sümegi Közszolgáltató kft.-nek,  a Veszprém Megyei Tűzoltószövetségnek, a sümegi mentőállomásnak; Molnárné Sípos Klárának évek óta tartó szorgos és önzetlen munkáját; köszönjük a segítőknek: Varga Katalinnak és Söjtöriné Marikának , Sebestyénné Erdélyi Zsuzsának és a sümegi tűzoltóknak !

Képek itt :

A kezdetekről itt: https://veol.hu/hirek/kis-tuzoltok-nagy-tabor-1375684

Visitorcounter