2021. november
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Egyéb

2021. október 20. Ruha nélkül vezetett a kamion elé hajtó sofőr – halottat találtak a férfi lakóhelyén

 

Egyelőre nem tudni, van-e összefüggés egy délelőtt felfedezett Veszprém megyei haláleset és a reggeli, nemeskeresztúri halálos közlekedési baleset között, de az eset furcsaságai miatt valószínűsíthető, hogy nem véletlen egybeesésről van szó. Ahogyan arról délelőtt a helyszínről beszámoltunk, a 84-es főúton egy Mitsubishi terepjáró váratlanul áttért a szemközti sávba, ahol ütközött a szemből érkező aszfaltszállító teherautóval. Élő bejelentkezésünkben is elmondtuk, hogy a jármű hirtelen tért át, pont a kamion előtt, azt azonban nem mondtuk el, amit a helyszínen tartózkodóktól korábban megtudtunk: a sofőr ruha nélkül vezetett.
Ez több dolgot is jelenthet: pl. a 71 éves férfi pszichésen zavart volt, vagy szándékosan választotta ki a teherautót, esetleg olyasmit követett el, ami miatt menekülnie kellett úgy, hogy nem volt ideje felöltözni sem. A rendőrség vizsgálja az eset körülményeit, azonban időközben kiderült, hogy a férfi lakóhelyén leégett egy ház, amiben egy holttestet találtak.
forrás: https://112press.hu/hirek/reszletek/ruha_nelkul_okozott_halalos_balesetet_nemeskeresztur/?fbclid=IwAR09H9rvI-r53F7O2EZMrX4_iZ38R7NV4DN7OjOa1Cr5fewoB3-yLyyBFE0

képek: https://drive.google.com/drive/folders/1tQheda1C102GIeFZcNxO4GaV4BXXBo0N?usp=sharing

2021.10.17. halálos baleset Nemeskeresztúrnál

2021.10.17. halálos baleset Nemeskeresztúrnál

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye:

A rendelkezésre álló adatok szerint 2021. október 17-én, 16 óra 20 perc körüli időben a 8457-es számú út, 2-es kilométerszelvényében egy motoros egy mezőgazdasági járművel ütközött. A balesetben a motoros olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette. Halálos motorbaleset Nemeskeresztúrnál – Honda ütközött New Holland traktorral.A baleset helyszínére mentőhelikopter is érkezett, azonban a 26 éves motoros férfi életét már nem tudták megmenteni. A baleset a 8457-es úton történt. Jánosháza irányába tartott egy Honda motorkerékpár vasárnap délután. A jármű vezetője egy enyhén jobbra ívelő kanyar után egy furgon előzésébe kezdett, azonban a motoros észlelte a szemből érkező New Holland permetezős traktort. A motoros fékezett és elesett a motorral, ami nagy sebességgel sodródott a traktor felé. A New Holland vezetője fékezett, de a motor és a motoros nekiütközött a traktor elejének, amitől a jobb első kerék defektes lett. A motor vezetője a baleset után nem sokkal a helyszínen elhunyt. A helyszíni szemle teljes útlezárás mellett zajlott. Jelenleg a traktor kerekének cseréje zajlik, egyelőre teljes útlezárás mellett.
Képek https://drive.google.com/drive/folders/1gfd6m09QdfHLtYaGuKZHvG0rpiATpogJ?usp=sharing

Tűz a Zalahalápi szeméttelepen

Zalahaláp Öte 10 új fényképet töltött fel ebbe az albumba: „Ismét szeméttelep”.

A héten másodszor, idén sokadszor gyulladt meg a hulladék a szeméttelepen! Egyesületünk a tapolcai, a badacsonytomaji, a pápai,a sümegi és a keszthelyi tűzoltókkal együtt fékezte meg a tüzet! Szerencsére személyi sérülés nem történt.

Sümegi szüret 2012

Ebben az évben elmaradt a korábbi évekből megszokott szüreti felvonulás; illetve a palotakertből a Művelődési Ház udvarába helyeződtek át a programok A Sümegi ÖTE csapata a főzőversenyen idult, és a harmadik helyet szerezte meg.

Tűzoltó Találkozó 2021

2021. augusztus 7. napján került megrendezésre Zalagyömörőn a Tűzoltó Találkozó, ahol Sümeg, Szilas, Zalagyömörő, Csabrendek és Gógánfa Önkéntes Tűzoltó Egyesületek tagjai vettek részt.
A szakmai rendezvényen kerültek átadásra ünnepélyes keretek között az Önkéntes Tűzoltó Egyesület Zalagyömörő és Önkéntes Tűzoltó Testület Szilas közösen megnyert NEA pályázati eszközök (Időmérő berendezés, Rendezvénysátor, asztalok, padok) a nemzeti összetartozás, bajtársiasság jegyében. Szolgálati érdemérmek és parancsnoki, támogatói elismerések kerültek átadásra az Önkéntes Tűzoltó Egyesület Zalagyömörő tagjai részére.
A tűzoltó közösség összetartása, megerősítése érdekében – figyelemmel a régi tűzoltó eszközök, emléktárgyak megóvására- korhű és modern tűzoltói egyenruhába öltözve szakmai program keretében bemutatókkal, majd nehéz, ám szórakoztató versenyszámokkal (pl. „mocsárjárás”, gumicsizma hajítás, tömlő bowling stb.) a régi tűzoltói hagyományok modern változatban kerültek felelevenítésre.

Egy nagyon jó hangulatban telt csapatépítő programot tudhatunk magunk mögött. Reméljük minden résztvevő jól érezte magát.
Bízunk benne, hogy több ilyen szakmai, tűzoltói hivatás népszerűsítését célzó rendezvényt tudunk a jövőben rendezni, tapasztalatokat megosztani egymással, hiszen magas színvonalú szolgáltatást csak úgy tudunk nyújtani, ha tisztában vagyunk a múltunkkal, igazodunk az európai normákhoz, kitekintünk az ottani tapasztalatokra, s megpróbáljuk azokat integrálni helyi lehetőségekhez, adottságokhoz.
Gratulálunk az elismerésekhez, további kitartást, jó egészséget kíván mindenkinek az Önkéntes Tűzoltó Egyesület Zalagyömörő Vezetősége.
Forrás :Zalagyömörő ÖTE FB

Szent Jakab napok 2021

A 2020-as évben a rendezvény elmaradt a Covid miatt;idén újult erővel csaptunk bele..:)
Az ünnepeket -ezen belül a Tűzoltóságunkat mentisztelte jelenlétével  Aichtal új  polgrmestere; Sebastian Kurz;  ésBrüggemann a testvérvárosi kapcsolatokért felelős tancsos; és Uwe Merkle. A főzőversenyen hagyományosan  indultunk, jól éreztük magunkat 😉

Album 1

Album 2

2021.07.01 Erdőtúz; avartúz

A tegnapi nap sem volt eseménymentes. Önkénteseink Pusztamiske és Káptalanfa között segítettek ahol nagy területen égett az erdő, míg a Sümegi “A” csoportos szolgálat (területén kívül) Nyirád külterületére vonult magas feszültségű áram alatt lévő gaz, avartűzre. 🧑‍🚒🔥🚒

Segítséget nyújtottunk

Ma reggel segítségnyújtásra indultak Önkéntes Kollégáink, a pénteki vihar következtében Kadarkúton keletkezett károk felszámolására. 🚒👩‍🚒👨‍🚒🚒

20210609 Két autó ütközött Sümeg külterületén

20210609 Két autó ütközött Sümeg külterületén

A megyei rendőrségi sajtószóvivő közölése szerint Bazsi felől közlekedett az egyik autó és kanyarodni akart egy kereszteződésben, amikor összeütközött a szemből érkező járművel, amely egyenesen akart tovább menni. Mindegyik autóban csak a sofőr utazott. Az utat lezárták, a forgalmat a környékre elterelik.

Kósi Zsolt, a Zala megyei katasztrófavédelmi sajtószóvivő elmondta, hogy egy sérültet feszítővágóval vágták ki a roncsból a sümegi önkormányzati tűzoltók. Úgy tudjuk, a szemből érkező autóban életveszélyes koponyasérülést szenvedett egy fiatalember, akit mentőhelikopter szállított kórházba. A másik autó vezetője nem sérült meg.

Visitorcounter