2021. július
h K s c p s v
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Aktuális

01.06. Az enyhe időt kihasználva építgetjük a garázst :


02.07 Garázsprojekt folytatódik:


2021.02.17. 22:23

Magas gázkoncentrációt mértek a tűzoltók egy sümegi lakóházban

A mentők két lakót megfigyelésre szállítottak.
Gázszagot érzett és rosszullétre panaszkodott otthonában két lakó a sümegi Vázsonyi Vilmos utcában. A település önkormányzati tűzoltói a lakás fürdőszobájában található gázkészülék mellett rendkívül magas gázkoncentrációt mértek. A mentőket és a gázszolgáltató szakembereit kérték a helyszínre, kiérkezésükig elzárták a gázkészüléket. A mentők a két lakót megfigyelésre szállították.
Helyszín: Sümeg, Vázsonyi Vilmos utca

03.21. Autóbaleset Sümegprágán
Éjjel két óra után ittas vezetés miatt előbb kerítésnek;majd villanyoszlopnak csapódott egy személyautó Sümegprágán. A járműben négy személy sérült meg súlyosan. A helyszínen a mentést a Sümegi Tűzoltóság és mentők; illetve tapolcai esetkocsi és zalaszentgróti mentők végezték. A mentők négy súlyos sérültet szállítottak Keszthelyi és Veszprémi Kórházba.


03.30. 🔥 🌳🚒 Nyolc hektáron égett az erdő Várvölgynél, a tűzoltók megfékezték a lángokat
Tűz ütött ki kedd délután Várvölgy közelében, egy nehezen megközelíthető területen. Erdő és az aljnövényzete, valamint elszáradt farönkök égtek mintegy nyolc hektáron. A 4-es riasztási fokozat miatt a keszthelyi hivatásos tűzoltók mellett zalaegerszegi, badacsonytomaji, pacsai, marcali, ajkai és zalakarosi egységek, a kémiai mobil labor, valamint a balatongyöröki és a sümegi önkéntes tűzoltók is a helyszínre érkeztek, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával este fél 10-re fékezték meg a lángokat. A munkálatokban több mint ötven civil is részt vett Várvölgyről, kézi eszközeikkel segítették a tűz körülhatárolását. Személyi sérülés szerencsére nem történt, a tűz okát a szakértők még vizsgálják.
——————————————————————————————————
2010430 . Aljnövényzet égett Sümeg külterületén ; illetve helyben; a Kövesdomb utcában gyulladt
meg némi szemét..
————————————————————————————
05.01. Májusfát is állítunk :
————————————————————————————–2021. 05. 30. 11:33 három személyautó karambolozott a 84-es főút sümegi szakaszán, a 21-es kilométernél.
A 84-es főút 21-es kilométerénél félpályán halad a forgalom.Három személyautó karambolozott a 84-es főút sümegi szakaszán, a 21-es kilométernél. Az esethez a város önkormányzati tűzoltóit riasztották, akik áramtalanítottak két járművet. A mentők is a helyszínre érkeztek. Az érintett útszakaszon félpályán halad a forgalom.Helyszín: Sümeg, 84
Forrás:https://veszprem.katasztrofavedelem.hu/modules/vesz/esemeny/39000/?back=https://veszprem.katasztrofavedelem.hu/
https://www.veol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/osszeutkozott-harom-auto-sumegen-4706278/


20210609 Két autó ütközött Sümeg külterületén

A megyei rendőrségi sajtószóvivő közölése szerint Bazsi felől közlekedett az egyik autó és kanyarodni akart egy kereszteződésben, amikor összeütközött a szemből érkező járművel, amely egyenesen akart tovább menni. Mindegyik autóban csak a sofőr utazott. Az utat lezárták, a forgalmat a környékre elterelik.

Kósi Zsolt, a Zala megyei katasztrófavédelmi sajtószóvivő elmondta, hogy egy sérültet feszítővágóval vágták ki a roncsból a sümegi önkormányzati tűzoltók. Úgy tudjuk, a szemből érkező autóban életveszélyes koponyasérülést szenvedett egy fiatalember, akit mentőhelikopter szállított kórházba. A másik autó vezetője nem sérült meg.


2021. június 27. Egyesületünk a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság kérésére a Somogy megyei Kadarkúton vesz részt a pénteki vihar okozta károk felszámolásában.

Ma reggel segítségnyújtásra indultak Önkéntes Kollégáink, a pénteki vihar következtében Kadarkúton keletkezett károk felszámolására. 🚒👩‍🚒👨‍🚒🚒

/div>


06.27. Két autó ütközött össze a 84-esen Nemeskeresztúrnál

2021.06.27. 16:43
Közlekedési baleset
Teljes útlezárás mellett dolgoznak a hatóságok a helyszínen.

Két gépkocsi ütközött össze a 84-es főút 36-os kilométerszelvényénél, Nemeskeresztúr térségében, a vasúti átjáró közelében. A balesethez Sárvárról, Keszthelyről hivatásos, Sümegről önkormányzati, Jánosházáról önkéntes tűzoltók érkeztek. Az egyik autóból az egységek emeltek ki egy utast. A balesethez a társhatóságok is kiérkeztek, lezárták az érintett útszakaszt a beavatkozás idejére. A vasúti pálya közelsége miatt a vasúttársaságot is értesítették a vonatok fokozott figyelemmel történő közlekedése miatt.


2021.06.29. 14:01 Tűzeset Káptalanfa határában

Meggyulladt a tarló Káptalanfa külterületén. A tűz egy erdősávba is belekapott. Az esethez az ajkai hivatásos és a sümegi önkormányzati tűzoltók érkeztek ki, akik megkezdték a lángok oltását. Pápai hivatásos egységek is a helyszínre tartanak.
Frissítések:
2021.06.29. 15:14 – Eloltották a tüzet Káptalanfánál


A tegnapi nap sem volt eseménymentes. Önkénteseink Pusztamiske és Káptalanfa között segítettek ahol nagy területen égett az erdő, míg a Sümegi “A” csoportos szolgálat (területén kívül) Nyirád külterületére vonult magas feszültségű áram alatt lévő gaz, avartűzre. 🧑‍🚒🔥🚒


 

Visitorcounter