2024. március
h K s c p s v
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

2013

Sümeg Járás a településein élők biztonságának növelése érdekében önkéntes alapon szerveződő Járási Mentőcsoport felállítását tervezi.

A természet erőivel szemben minden település kiszolgáltatott helyzetben van, szélvihar, felhőszakadás, rendkívüli havazás sajnos nálunk is bármikor bekövetkezhet – mint ahogy azt az elmúlt időszak eseményei (márciusi hóhelyzet,) is jól példázzák. A településeket érintő veszélyeztető hatások kivédésében, a bajba jutott emberek megsegítésében, a károk mielőbbi felszámolásában.

Mindenkire szükség van, aki tenni akar!

A mentőcsoport fő célja a lakosságvédelem érdekében a katasztrófák elleni védekezés, vagy a katasztrófák utáni gyors helyreállítás megkezdése. A Mentőcsoport a járás településein kerülne szükség szerint bevetésre, nagyobb viharok, belvíz vagy árvíz esetén.

A járási mentőszervezet megalakításával az önkéntes szerveződések közötti kommunikációt, a segíteni akarók erőinek, technikáinak hatékony felhasználását, a helyszínre utazást, helyszíni beavatkozást kívánjuk segíteni.

Elsősorban olyan személyek jelentkezését várjuk, akik hajlandók szabadidejüket áldozni a járásban élőkért és veszélyhelyzetben segítenek a bajbajutott személyeknek.

Jelentkezzen Ön is az idei évben megalakuló Járási mentőcsoportba!

Jelentkezni 2013. December 3-ig lehet telefonon, e-mailen, vagy személyesen a Sümegi Tűzoltóságon, vagy Sümeg Járás Katasztrófavédelmi megbízottjánál.

Sümeg Önkormányzati Tűzoltóparancsnokság: Sümeg, Árpád u. 10. Telefon: 87/352-484

e-mail: info@sumegtuzoltosag.hu

Sümeg Járás Katasztrófavédelmi megbízott: Telefon: 20/451-90-99

e-mail: PVKirendeltseg.Sumeg@katved.gov.hu


 

2013 február 16 án a Kisfaludy Étteremben került megrendezésre szokásos évi bálunk.
Köszönjük a szervezők ;támogatók , segítők és mindazok munkáját ;akik nélkül nem jöhetett volna létre ez az este !

Képek itt:


Sok feladatot adott a rendkívüli időjárás márciusban a rendkívüli időjárási viszonyok, április első felében a nagy mennyiségű csapadék adott sok feladatot a térségi Önkormányzati Tűzoltóság munkatársainak, közölte a Sümeg és Vidéke újság érdeklődésére Marton Szilveszter parancsnok. Márciusban 23 alkalommal riasztották az egységet műszaki mentésekhez. A hívások többsége a 14-én és 15-én futott be, amikor a havazás mellett az erős szél is nehezítette a közlekedést. Ekkor a hóban elakadt gépjárműveket mentettek a tűzoltók.

2013 április  6.  Sümegi önkéntesek a Marcal áradásánál

Veszprém megyei katasztrófavédelmi  igazgatóság április hatodikán felkérte Sümeg Város Önkéntes tűzoltó egyesületét, hogy vegyen részt a másnapi árvízi védekezési munkálatokban Nemesgörzsönynél. Az áradás Marcaltő települést veszélyeztette. Április hetedikén reggel hat órakor indult az öt sümegi tűzoltó, Gáspár Péter,Gyepes Gergely, Orovecz István, Stefanics Norbert, Stefanics Róbert Nemesgörzsöny és Egyházaskesző közé a Marcal hídnál lévő felállítási ponthoz, ahol megkezdték a védekezést.
Az egyesület és a tűzoltóság nélkülözhető gumiruháit, gumicsizmáit bevetve álltak be a védekezés élére ahol a gát kialakítása történt. A munkálatokat a 19 órakor érkező váltásig vállalta az öt résztvevő, mert másnap reggel mindenki a saját munkahelyén kezdett.

2013.05 22. Két újabb mentődolgozó -Gáspár Péter gépkocsivezető, és Kiss Győző ápoló; valamint két sümegi tűzoltó  :Bogdán Zoltán és Daróczy László abszolválta sikeresen a mentőápolói szakképzés záróvizsgáit.

Sikeres vizsgáikhoz innen is gratulálunk! 🙂

2013.05.23.Devecser


2013. Jakab napok Sümegen

Kilencedik alkalommal rendezték meg a Szent Jakab Napokat Sümegen.
Idén újra a Püspöki Palota adott otthont a programoknak 2013. július 27-én és 28-án.
szombati programok :

  • 11:00 Művészeti kiállítások látogathatóak a Püspöki Palotában tárlatvezetéssel az alábbi témákban:Állandó-és ideiglenes kiállítások: festészet,vadászat, természet, fa- és csontfaragások, reneszánsz gobelin, vándor kiállítás:borrendek országos vándorkiállítása, fotó-kiállítások.
  • 11:00 Balaton-felvidéki Borvidék Borászatai megnyitják portájukat – Sajtosok és kézművesek kínálják portékájukat
  • 11:00 Balaton-felvidéki Szakmai Nap – Vadászterem
  • 14:00 Vaddisznó pörkölt főzőverseny indul – bekóstolása 17 órakor
  • 14:00 Szakmai előadások (konferencia) – Bor – Sajt – Vadászat Helyszín: Palota emeleti helysége
  • 14:00 Helyi népművészeti csoportok fellépése
  • 14.00 Bor – Természet- Vadászat Kiállítás megnyitó – Közreműködnek: Szabó Anna és Hriczu Ádám gitár
  • 16:00 Retro Band, Villon Trió – zene – a Palota udvarának színpadán
  • 18:00 Várkonyi Szilvia Operett énekes – Tóth János Liszt Ferenc Díjas operaénekes előadása:
    „In Vino Veritas” címmel.
  • 19:00 Koncert – Harmonia Garden ,Mistery Gang, DWG

2013. július 28. (vasárnap) Családi Nap

10:00 Kiállítások megtekinthetők – Csiszár József festményei – Surányi Gabriella: Gobelin munkái, Reneszánsz gobelinek – Bálint József: Csontfaragó – Horváth Béres János faszobrász – Borlovagrendi vándorkiállítás – Papp Tamás Bakony Egyesület természetfotói – Egyéb művészeti kiállítások

  • 11:00 Ingyenes családi játékok a Palota belső udvarában
  • 14:00 Kiállítás megnyitó – Közreműködnek: Szabó Anna és Hriczu Ádám gitáron
  • 15:00 Hubertus mise a Ferences rendi templomban – Bakony Kürt Egyesület és a Francia Kürtösök közreműködésével
  • 16:00 Sümeg 1000 éve a magyar történelemben – történelmi jelmezes felvonulás Sümeg utcáin
    Borrendi felvonulás , Vadászati kultúra és hagyomány bemutatása
  • 17:30 Csalóka Péter Pannon Várszínház előadása gyerekeknek a Palota színpadán
  • 19:00 Íjász- és solymász bemutató – Vadász szignálok Bakonykürt Egyesület Veszprém
  • 20:30 Koncert – Alma zenekar


A sümegi tűzoltóság aktívan részt vett a programokon; különös tekintettel a pörköltfőzésre ..
Képek az eseményről itt :


2013. 08.18. Smigiel 2013- hagyományőrző tűzoltóverseny

Testvérvárosunk; Koscian meghívására ismét ellátogattunk Lengyelországba .
Ott részt vettünk a hagyományosan megrendezésre kerülő nemzetközi tűzoltóversenyen, amely immár a tizenharmadik alkalommal került megrendezésre – ebben az évben új helyszínen: Śmigielben .
Az európai szintű versenyen több, mint 40 lengyel csapat indult. Voltak még külföldről érkezők is Olaszországból , Németországból (Kallinchen), Cseh Köztársaságból (Vranow , Klatov, ) Magyarországról (Budapest ,Pomáz) és Szlovákiából ( Hernádmáté ,Szenc).
Az eseményt hivatalosan Waldemar Pawlak miniszterelnök-helyettes; gazdasági miniszter-az Önkéntes Tűzoltóságok Igazgatóságának elnöke nyitotta meg- aki gratulált a szervezőknek a tűzoltók hagyományainak ápolásáért.

A sümegi csapat várakozáson felüli jó teljesítményt nyújtott: első alkalommal indultunk és – nem kis meglepetést keltve- megszereztük az első helyet a versenyen.

A várost Molnár Gábor, Marton Szilveszter, Maros Zoltán, Császár Zoltán, Franyó Dániel, Stefanics Norbert, Klippel Dávid és Stefanics Róbert képviselte.

A megszerzett első hely a polgármestert is meglepte- a hazaérkezésünket követő beszélgetés képeiért kattintás a fotóra!

 

Képek:

A lengyel lapokban megjelent képek; cikkek linkjei:

Cseh linkek:

Visitorcounter