2024. június
h K s c p s v
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

2018

 


 

Kérjük; hogy adója 1 % -ának felajánlásával támogassa a Sümeg Városi
Önkéntes Tűzoltó Egyesületet !
Adószámunk :18917396-1-19


2018 

01.06.
2018. január hatodikán ünnepélyes keretek között került megrendezésre a „Sümeg Város Napja” ünnepség.
Ennek keretében „Sümeg Város Önkormányzata Képviselő-testülete a 371/2017.(X. 26.) önkormányzati határozatával Bogdán Zoltán részére Sümeg Városért Emlékplakettet adományozott, a város közbiztonsága érdekében nyújtott magas színvonalú munkássága elismeréseként.”


December vége óta nyilvános, mikor hova érkezik a kéményseprő

Január elsején változtak a kéményseprés egyes szabályai, ezek azonban nem érintik a katasztrófavédelem kéményseprőipari szervének azt a kötelezettségét, hogy elkészítse az úgynevezett sormunka-ütemtervét, és ezt eljuttassa közvetve és közvetlenül is az állampolgárokhoz. Természetesen a szervezet ezt a feladatát elvégezte, még az év vége előtt elküldte azt az érintettekhez, közzétette honlapján is, de számos önkormányzat weblapján is olvasható.

Január elsejét követően az egylakásos ingatlanokba időpont-egyeztetés után mennek a kéményseprők, az ellenőrzések
csak a társasházakban és a lakásszövetkezeti lakóépületekben történnek előre elkészített ütemterv szerint. Ez az idei évben körülbelül 500 ezer égéstermék-elvezetőt jelent a katasztrófavédelem ellátási területén lévő tizenhét megyében. Az ütemtervben nyomon követhető, hogy melyik településre várhatóan mikor érkeznek a kéményseprők. A katasztrófavédelem hivatalos honlapja mellett egyre több önkormányzat honlapján is olvasható az erről szóló tájékoztatás, hiszen a katasztrófavédelem kéményseprőipari szervezete a Magyar Államkincstár hivatalos csatornáin keresztül december végén eljuttatta ezeket a terveket az ellátási területéhez tartozó 17 megye minden, a sormunkában érintett településének polgármesteréhez.

Az egylakásos ingatlanokban – ezek jellemzően családi házak – élőkhöz nem automatikusan érkeznek a kéményseprők, nekik időpontot kell egyeztetniük ahhoz, hogy a törvényben előírt gyakoriság szerint, ingyenesen elvégezzék náluk az ingatlan égéstermék-elvezetőinek felülvizsgálatát. Időpontot ugyanazon a kemenysepres.katasztrofavedelem.hu/ oldalon lehet foglalni, ahol a 2018. évi sormunkatervek is megtekinthetőek.


Árokba csúszott egy kamion az Ötvöst Keléddel összekötő úton, A sümegi mentők egy sérültet szállítottak kórházba a helysszínről ellátás után.
A sümegi önkormányzati tűzoltók megkezdték a műszaki mentést, de a kamion kivontatásához a veszprémi hivatásos tűzoltók daruját kérték a helyszínre .


1%


02.15 Az egyik szemünk nevet; a másik sír..
Zoom.hu autóteszt:
https://zoom.hu/hir/2018/02/14/magyar-abszurd-tuzoltasra-korlatozottan-alkalmasak-az-uj-tuzoltoautok/

https://photos.app.goo.gl/PSRIt7ffrZzP6qFN2


2018.02.20 Vélhetően rosszulléte miatt égett meg és szenvedett füstmérgezést egy férfi Sümegen .
A helyszínt a Sümegi Tűzoltóság biztosította. Az ellátást Sümeg; Tapolca;és az Ajkai esetkocsi végezte;majd ez utóbbi szállította kórházba a beteget.


2018.022.21. Segítség a segítőknek :támogatás a Metrical Kft-tól

Véget ért a Metrical Kft támogatási akciója ;mellyel most a Sümegi Tűzoltóságot támogatta.
Horváth Pál, A Metrical Kft ügyvezető igazgatója adta át a felajánlott támogatást Bogdán Zoltán parancsnokhelyettesnek. Az összeget felszerelések beszerzésére fordítjuk. Az eseményen részt vett Dányi Béla tűo. dandártábornok, tűzoltósági főtanácsos, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, Végh László Sümeg Város Polgármestere, Molnár Gábor Sümeg ÖTP. alelnöke, valamint a tűzoltóság személyi állománya. Köszönjük a támogatást, reméljük akad még követője e nemes gesztusnak. Mint az már ismert, a Sümegi Mentők is részesültek hasonló segítségben.


2018.03.11.
Szomorú hírt kaptunk a mai napon: életének 65. évében váratlanul elhunyt Zsákovics János barátunk, aki tűzoltó századosként a Parlament Tűzoltóságát vezette nyugállományba vonulásáig. Rendszeres és megbecsült díszvendége volt a Lengyelországban évente megrendezett kocsifecskendő versenyeknek –innen eredt a sümegi tűzoltókkal való barátsága.
Közvetlen; barátságos habitusa miatt nagyon hamar összebarátkoztunk – és nem túlzunk, ha azt mondjuk : Ő is szeretett minket.

Jani bácsi – megtiszteltetés volt az az idő;amit Veled tölthettünk.
Halálod váratlanul ért minket; emléked szívünkben megőrizzük.

Családod fájdalmában osztozva :
Sümeg Tűzoltói


03.21. Cserépfedéses parasztház tetőszerkezete és egyik oldalfala omlott le Nemeskeresztúron, a Kossuth utcában kedden délután.


Az eset kapcsán nem sérült meg senki. A sümegi hivatásos tűzoltók vonultak a helyszínre. Az egység kordonszalag segítségével az épületet körbekerítette.
Lakosságvédelmi intézkedésre az eset kapcsán nem volt szükség.
https://www.veol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/falomlas-nemeskereszturon-sumegi-tuzoltok-vonultak-helyszinre-2252163/


husvet-246


2018.04.05. Gyakorlat a Várban. Keszthely , Ajka HTP, Csabrendek, Sümegcsehi ÖTE, Sümeg Mentők, Sümeg Rendőrség, a Vár dolgozói, valamint Sümeg ÖTP.


Az idei évben is megrendezésre került a már hagyományosnak mondható tűzoltók-mentők jótékonysági bálja április 14-én.
Az alaphangulatot a csabrendeki KID DANCE produkciója és a rendező fiúk tánca adta meg; a jó zenéről Németh Tibor gondoskodott. A bál hajnalig tartott; reméljük mindenki jól érezte magát 🙂

Köszönjük a rendezvény támogatóinak ; akik segítsége nélkül nem jöhetett volna létre a program:

Allianz Hungária Biztosító

Lutra vadászbolt

Agroalfa

MB Comp

Ajándék bolt.-Tringliné Olgi néni.

Márti italker

Belvárosi pékség

Mobil Bazár

Balatontourist

Metrical Kft.

Babi Zöldség Bolt

Maya Lakástextil

Bors Autósbolt

MOL Kút.

Beszedics Kft. (Vinotéka)

Margaréta Virágbolt

Bakos Szerelvénybolt

Németh Óra-ékszer

Cipőbolt – Czinger Endréné

OTP Bank

Cipőbolt Mátravári Edit

Sarvaly Zrt.

Csicsics Fotó

Reicz Autó

Csomor István Mini-Vidi

Sarki ABC

Dr. Rédei Zsolt

Savanyó bolt

Euro Pont Sümeg

Takács Gáborné Méteráru

Fülöp Ferenc és neje (NOVUM)

Posta Shop

Flóri Virágsarok.

Pék Snack

Flórián Patika

Raák Optika

Fókusz üzlet

Rossman üzlet ;Sümeg

Férfi Divatbolt – Flórán Üzletház

Slussz Autós bolt

Farkas Autósbolt

Shell Kút.

Flórián Fodrászat

Stefa – Vill.

GA Desing

Sümegi Molnár Gábor

Gazda bolt (Flórián Tér)

Somló Pékség

Gasztro Betyár

Stimmel festékbolt

Gábor Evolution Tattoo szalon

Semmelweis Patika

Gyémántfény autókozmetika

Szász Ildikó

Huber cukrászda

Szíjártó Jenő

Hettyei Norbert és neje

Szépségszalon—Cseh Veronika

Husqvarna/ Agro Takács kft.

Tourinform iroda

Irókéz Papír – írószerbolt

Takarékszövetkezet Sümeg

Jeszenszkyné Kati -Sport Bolt

Vali bolt

Komfort Üzletház

Virág Kuckó ;Sümeg

Könyvesbolt- Sziládi Edina

Vianni üzlet

Megazet kft.

Wink Cipőbolt

K&H Bank

Zebra Papír-írószer


04.18. Roncsvágási gyakorlat a Dorka-Car Kft. telephelyén a;a cég által rendelkezésünkre bocsátott autókkal.
A Dorka-Car Kft segítségét innen is köszönjük!


2018.04.18. Gáztömlő szivárgás és égés
Közvetlenül a gyakorlat után jött a riasztás; miszerint egy sümegi lakásban gázpalack gyulladt ki. Kiérkezésünkig azt leszerelte a lakó és az udvarra vitte. Mi a palack hűtését végeztük el;ezután derült ki, hogy tulajdonképpen a -vélhetően elöregedett tömlő szivárgott és gyulladt meg;okozván némi riadalmat. Személyi sérülés nem történt;az anyagi kár is minimálisnak mondható.


04.24. Tűzoltó focikupa II. helyezés
Rekordszámú nevezés mellett az ország egyik legmodernebb sport- és rendezvényközpontjában, a Veszprém Arénában mérték össze tudásukat a megye tűzoltó labdarúgó csapatai, a VI. Veszprém Megyei Futballkupán. A több éves hagyományokra visszatekintő kezdeményezés célja, hogy a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományába tartozó sportkedvelők szervezett keretek között mérjék össze játéktudásukat.
A labdarúgó tornát Rauch József tű. alezredes, a veszprémi katasztrófavédelmi kirendeltség vezetője nyitotta meg, aki balesetmentes sportolást és sportszerű küzdelmet kívánt a megjelent tűzoltóknak. Ezután rögtön meg is kezdődtek az összecsapások, amelyek reggeltől egészen délutánig folyamatosan zajlottak. A körmérkőzések során minden csapat játszott minden ellenféllel, majd az öttagú csoportok legjobb két gárdája továbbjutott a torna egyenes kieséses szakaszába. Az erőviszonyok már egészen korán körvonalazódni látszottak, a későbbi dobogósok mérkőzéseik során rendre felülkerekedtek aktuális ellenfelükön, de azért a végére maradtak még izgalmak.

2018-ban az első helyen badacsonytomaji hivatásos tűzoltó-parancsnokság csapata, második helyen a sümegi önkormányzati tűzoltó-parancsnokság gárdája, harmadik helyen pedig a veszprémi hivatásos tűzoltó-parancsnokság alakulata végzett.

A versenyt Dányi Béla tű. dandártábornok, megyei igazgató zárta, aki beszédében örömét fejezte ki a színvonalas verseny miatt, ezt követően átadta a legjobbaknak járó kupákat és okleveleket. A torna során a legjobb játékosnak a badacsonytomaji csapat játékosát, Kiss Mártont, míg a legjobb kapusnak a sümegiek hálóőrét, Piszter Csabát választották. A gólkirályi címet Bognár Csaba a veszprémi csapat játékosa érdemelte ki.

forrás: http://veszprem.katasztrofavedelem.hu/hirek/5656-kivalo-kornyezetben-szinvonalas-merkozesek


04.05.Mint már sokszor , ezen a napon is elmentünk véradásra 🙂

A Sümeg városi TV vonatkozó adása itt :
https://youtu.be/2jJWE1EiYdU


2018 05.01.
A 2018-as évi városi majálison a sümegi tűzoltók és mentők közös csapattal indultak.
Kispályás fociban a harmadik helyet értük el; míg a sorversenyeken a negyedik helyet sikerült megszerezni.
Természetesen az ilyenkor szokásos sör-virsli fogyasztásban is jeleskedtünk; a szolgálatban levők pedig szigorúan csak üdítőt fogyasztottak:)


05.05. Az idei évben is megemlékeztünk Szent Flórián napjáról, mely egyben a tűzoltók nemzetközi napja is. A városi Szent Flórián szobor megkoszorúzása után a tűzoltóság udvarán kötetlen programot tartottunk 🙂

 

Szent Flórián napjáról bővebben itt: Jeles Napok – Szent Flórián – A magyar tűzoltók napja


05. 23. Parancsnoki ellenőrzési gyakorlatot végzett a sümegi tűzoltóság. A kijelölt helyszín ezúttal a sümegi Zsófia Óvoda volt .
A gyerekeket nem érte váratlanul a tűzriadó; melynek során az épületet ellepték a tűzoltók és végrehajtották a gyakorlatot. A gyakorlat során az óvoda dolgozói és a kisgyerekek végrehajtották az épület terv szerint kiürítését;elhagyását. A gyakorlat nem mellesleg a Zsófia napi rendezvények harmadik napjára esett; így a gyerekek tulajdonképpen nem ijedelemként, hanem játékként élték meg az eseményt. Ennek során nem mellesleg megnézhették a tűzoltók ruháit ; felszereléseit beülhettek a tűzoltóautóba – amit persze roppantul élveztek 🙂
Az ellenőrző szakhatóság a gyakorlat kivitelezését megfelelőnek értékelte.
A városi TV videója erről itt – 8:27 -től jövünk !
https://www.youtube.com/watch?time_continue=134&v=m50rNOqDHvY


Nyári program gyerekeknek !

33489282_1029920487170441_7227347468495618048_n


05. 30. Elbírálásra kerültek a 2018 évi ÖTE pályázatok. Sümeg is sikeresen pályázott:


Forrás: http://www.tuzoltoszovetseg.hu/hirek/542


Tűzgyújtási tilalom Veszprém megye területén
2018. június 04. 15:00
A rendkívül száraz időjárásra való tekintettel megelőző intézkedésként június 5-től tűzgyújtási tilalom lép életbe Veszprém megye egész területén. A tűzgyújtási tilalommal kapcsolatos legfontosabb tudnivalók az alábbiakban olvashatók.
Fokozott tűzveszély esetén az erdészeti hatóság, illetve az erdőgazdálkodásért felelős miniszter rendelheti el a tűzgyújtási tilalmat, például a katasztrófavédelem kezdeményezésére. Tűzgyújtási tilalom idején tilos tüzet gyújtani az erdőterületeken, valamint a fásításokban és az ezek 200 méteres körzetén belül lévő külterületi ingatlanokon. Ide értendők a felsorolt területeken található tűzrakó helyek, a vasút és közút menti fásítások, de tilos a parlag- és gazégetés is.

A tűzgyújtási tilalom elrendelése és annak visszavonása függ a meteorológiai körülményektől, az erdőben található élő és holt biomassza szárazságától és a keletkezett tüzek gyakoriságától. A tűzgyújtási tilalomról az érintett hatóságok a hivatalos honlapjukon teszik közzé a tűzgyújtási tilalomról szóló határozatot és térképet, de erről az országos közszolgálati média is tájékoztatást ad. Az aktuális tűzgyújtási tilalomról – mint a jelenleg kihirdetett esetben is – a /www.erdotuz.hu weboldal, valamint az onnan is elérhető szakmai honlapok is tájékoztatnak, amelyek ezen túl számos egyéb hasznos információval is szolgálnak. Honlapja kiemelt helyén teszi közzé a hírt a katasztrófavédelem is: www.katasztrofavedelem.hu

A tűzgyújtási tilalom a közzétételtől a visszavonásig él! Az említett honlapokon napi frissítéssel megtekinthető az aktuális állapot. A lakosság a lakóhelye környékén található erdőterületekről az erdészeti hatóság által készített interaktív erdőtérképen is tájékozódhat.


2018.06.26.
Klórgáz szabaudult ki Sümegen egy hotelben.
A katasztrófavédelem mobil laborja a helyszínen, az úszómedence környékét kiürítették.
Klórgázmérgezés gyanúja miatt riasztották a tűzoltókat Veszprém és Zala megyéből egy sümegi szállodába, ahol karbantartási munkálatok miatt klórgáz került a levegőbe. A hotel medencéjének környékéről mindenkit kikísértek, a vendégeket a mentők vizsgálják. A katasztrófavédelem mobil laborja méréseket végez a helyszínen. Az anyag semlegesítése érdekében az egységek megtették a szükséges lépéseket.

 

Országos Mentőszolgálat
2 órája ·

EZEKBEN A PERCEKBEN SÜMEGEN

Bajtársaink ezekben a percekben az utolsó beteget is átadták a kórházban abból a 18 főből (közülük 6 gyermek), akiket könnyű klórgáz mérgezés gyanújával szállítottak megfigyelésre Veszprém megyében. A mentők nagy erőkkel vonultak abba a szállodába, ahol 22 főt vizsgáltak meg és láttak el. A helyszínre a mentésirányítás azonnal mentőhelikoptert, gyermek mentőorvosi kocsit, 2 eset kocsit és 6 további mentőgépkocsit riasztott.
Mielőbbi felépülést kívánunk!


Nemzetközi Tűzoltótábor Sümegen – 2018 06.24.-06.30.


Immár tizedik éve került megrendezésre a már hagyományosnak mondható nyári nemzetközi tűzoltótábor gyerekeknek a magyar-lengyel barátság jegyében.
Koscian megyéből nyolc diák;két kísérő érkezett városunkba Molnárné Sípos Klára vezetésével.
Első nap Budapest nevezetességeit nézték meg.
Második napon a Sümegi Tűzoltósággal;a tűzoltókkal eszközeikkel/felszereléseikkel ismerkedtek meg. Játékos vetélkedő zajlott magyar és lengyel diákok között, és kipróbálhatták a fazekasmesterséget is Apáti Zoltán útmutatásai alapján.
Harmadik napon Keszthely, az ottani tűzoltóságot nézték meg a gyerekek, a Vörsi Tűzoltómúzeumot;volt balatoni hajókirándulás és motorcsónakázás is.
Szerdán a Sümegi Mentőállomáson az elsősegélynyújtással, az újraélesztés alapjaival ismerkedtek a gyerekek;majd felsétáltak a várba ;délután lovagi torna színesítette a napot.
Csütörtökön „tesztelték” a Tanuszodát, megtekintették az Afrikáriumot. Délután tánciskola volt a program.
Péntek elég erős nappá sikerült:Celldömölk Vulkánfürdő; Veszprémi városnézés, Balatonfűzfő bobpálya;és Balatonfüred Heliport volt a program . Szombatra maradt a táborzárás;közös fotók;búcsúzkodás, és a lengyel diákok búcsúztatása.

images
Fotók : https://drive.google.com/open?id=1etB-sUtHXUGMqH7P-WY8iCHLmBnAOGFc

Végül;de nem utolsósorban itt köszönjük mindenki munkáját, segítségét mert nélkülük nem sikerült volna:

 • Sümeg Város Önkormányzata
 • Sümeg Városért Közalapítvány
 • Sümeg Közszolgáltató Kft.
 • Molnárné Sipos Klára táborvezető
 • Térségi Önkormányzati Tűzoltóság; Sümeg
 • Sümeg ÖTE
 • Keszthely HTP
 • Remete József ; Kisfaludy Étterem
 • Papp Imre és családja
 • OMSZ Légimentő Kht
 • OMSZ Sümeg mentőállomás
 • Tourinform Iroda ; Sümeg
 • Csicsics Antalné ; Csicsics Fotó

Cichowo 2018
Meghirdetésre kerül a nyári lengyelországi hagyományőrző verseny:

https://www.krzywin.pl/,,Sikawki%E2%80%99%E2%80%99_znowu_w_Cichowie!,39177.html

Fordítás:
Augusztus 11-12-én néhány év után a lóversenyek visszatérnek Cichowo-ba. Ez a verhetetlen esemény tizennyolcadik kiadása lesz. A verseny tizenötödik alkalommal nemzetközi rangot kap. – 23 országos és 8 külföldi telepítést jelentettek eddig – tájékoztatja Anna Stefaniak, a versenyhivataltól. Érdemes megjegyezni, hogy a szervezők számos meglepetést készítenek a közönségnek, beleértve a tűzoltó szépségek nemzetközi választását … (AK)

Versenyszabályzat itt :
http://www.zosprp.pl/?q=content/xv-europejskie-i-xviii-krajowe-zawody-sikawek-konnych


07.16 baleset a 84-es főúton

Árokba hajtott egy gépkocsi Sümegen, a 84-es főúton, a körforgalom után hétfőn délelőtt.
A balesetben senki nem sérült meg, a sümegi önkormányzati tűzoltók vontatták ki az autót az árokból.

https://www.veol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/arokba-borult-egy-auto-a-84-esen-sumegnel-2364298/


A tűzoltók a kialakult szokásnak megfelelően a sümegi mentők csapatával közösen indultak a főzőversenyen.
Itt tisztességesen helytálltunk a kissé nehéz körülmények ellenére /szó szerint lejtett a pálya ! /
Mindezzel együtt szép és tartalmas három napon vagyunk túl -köszönet a szervezőknek ! 🙂

VEOL cikk : https://www.veol.hu/kozelet/helyi-kozelet/vadat-es-halat-foztek-a-sumegi-versenyen-2383460/

Sümeg Tv videó 1 : https://youtu.be/Tq-NYyvr5OoNemzetközi tűzoltóverseny Cichowo 2018 08-11-12

Ebben az évben immár hatodszor vágott neki a sümegi tűzoltók csapata a nemzetközi megmérettetésnek.
A kiutazó csapat tagjai : Molnár Gábor, Gyalog László, Császár Zoltán, Illés Máté, Zsemlye Patricia,
Klippel Ákos, Stefanics Patrícia, Maros Zoltán , Maros Zoltáné ,Sebestyén Ferenc és Sebestyénné
Erdélyi Zsuzsanna voltak.
A három nap alatt -megítélésünk szerint -elég jól öregbítettük városunk hírét s nevét.
A szombati nemzetközi főzőtalálkozón (a korábban meghirdetett tűzoltólány-szépségverseny elmaradt )
gyakorlatilag fényesre tunkolták a pörköltes bográcsunkat ; ezenkívül a vasárnap megrendezett
tűzoltóversenyen is indultunk.
Egy fő segítséget kaptunk a POomáz ÖTE csapatától és a nemzetközi kategóriában a harmadik helyet értük el.
Ugyanezen a versenyen három fővel támogattuk a Pomáz ÖTE-t (kilenc fő volt az elvárt csapatlétszám)
Pomáz a versenyen így a második helyezést érte el. A versenyen az első helyezés a Szlovákiai Szenc csapatának jutott.
A sümegi csapat ideje 00-48-73mp; a cseh csapat 00-56-12 mp a Kuba tv felvétele alapján (Gabi ! Nem voltál vonalon túl ! )

Képalbumok :


Szombat délután Ádám és Anita esküvőjén álltunk sorfalat :08.18.Életének 68. évében váratlanul elhunyt Karel Richter; a Cseh-Morva-Sziléziai Tűzoltószövetség Elnöke.
Halála váratlanul ért mindenkit: egy hete még ott volt velünk Cichowoban ; a hagyományőrző kocsifecskendő-versenyen.
Emlékét kegyelettel megőrizzük.


09.08. Szeptember 8-án zajlott Sümegen a III. Sümeg Trail terepfutóverseny. Az induló versenyzők választhattak a 1,5 – 8 – 15 -21 kilométeres távok között. Sebestyén Ferenc a férfi / 40-55 éves kategóriában a hetedik helyezést érte el a 15 km-es -csípős- távon. (abszolút kat 9. hely)
Nagy gratuláció Neki innen is !


09. 28-30. Az idei évben is megrendezésre került a szüreti fesztivál Sümegen;
immár Kisfaludy – szüret néven. A rendezvény fővédnöke Kisfaludy László volt.
A színvonalas rendezvények között megemlítendő az Árpád utcai köz szerelempad
avatása lakatfallal; Tót Endre mókás emléktábla-avatója; illetve a Várcsárda
területén zajló operett és néptáncprogramok ;valamint a Gasztropiknik..
Sümeget megtisztelték jelenlétükkel testvértelepüléseink képviselői ( Aichtal, Koscian & Krzywin, Szováta) is.
Őket baráti vacsorán kláttuk vendégül; másnap a város és környékének nevezetességeit
mutattuk be számukra ,valamint a városi programokon vettek részt.
A Sümeg TV összefoglalója;benne a testvértelepülések képviselőivel készült riportokkal:
https://youtu.be/O8dkCqAVico

Fotók :


2018.10.06. Ha nicsen semmi bajunk;akkor majd csinálnak nekünk…


2018.10.12-14 Szováta;tökfesztivál
Sümeg Tűzoltói most a szovátai tökfesztiválra kaptak meghívót. Itt találkoztak egyébként veszprémi,
mezőberényi kollégáikkal is . A helyi programokon kívül a környék nevetzetességeiveil is ismerkedtek
( Bekecs-tető; Székelyszentlélek a Jézus kilátóval ,stb. )
Szuper nap szuper emberekkel! Óriási élmény volt! 😊👊👍


2018. 10. 28.-11-03 Balesetek sorozatban:

Letért az úttestről és fának ütközött egy személygépkocsi Bazsi külterületén, a 7327-es és a 7333-as út kereszteződésénél vasárnap délután. A balesethez a sümegi önkormányzati tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a járművet. Az elsődleges információk szerint az eset során egy ember megsérült, ezért őt a mentők látták el..

2018. 11. 01. 14:54 Két felnőtt és két gyermek sérült meg egy balesetnél, ami Gyepükaján és Csabrendek között történt, november elsején, mondta el Nagy Judit megyei rendőrségi sajtóreferens. Az autó Gyepükaján felől Csabrendek irányába tartott, amikor a jármű ismeretlen okból letért az útról, a szántóföldre csapódott, majd felborult. A műszaki mentést a sümegi tűzoltók végezték a balesetnél, a sérülteket kórházba szállította a mentőszolgálat.A baleset során négyen megsérültek.


11.03. Tök jó nap – egy szombat délután az egészségért ! Halloween-napi pingpong- verseny, mentő & tűzoltóautó 🙂


2018.11.19.Baleset Sümeg & Csabrendek Között
Jelen információink szerint az Audi vezetője már előzte a fehér VW-t. Ekkor az figyelmetlenül elé fordult ; emiatt ütközött a két autó: A helyszíni ellátás után két felnőtt és két gyermek került kórházba


11.21 Lesodródott az útról és a szántóföldre csapódott egy kisbusz a Mihályfa és Szalapa közötti útszakaszon.
A balesethez a sümegi önkormányzati tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a járművet és megkezdték a helyszínen a műszaki mentést. Az elsődleges információk szerint az eset során egy ember megsérült, ezért őt a mentők kórházba szállítják. Az úton forgalomkorlátozásra került sor.

https://www.zaol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/szantofoldre-csapodott-egy-kisbusz-mihalyfa-es-szalapa-kozott-2682226/


Sümeg; plébániatemplom. Harangnyelv-karbantartás. Szó szerint 🙂karacsony2

sumeg_karacsonyi_koszonto


12.22. Advent 2018

A sümegi tűzoltók és mentők idén is részt vettek a karácsonyi adventi programon.
Idén is forralt bort árultunk. Fizetés becsületkasszába ment; a befolyt összeg pedig a sümegi temető kálváriájának felújítására fordítódik majd jövőre.


New-Year-Party-1
Szavak száma: 2658
Legutóbb szerkesztette: mzoltan (2018-12-31 – 11:27)
Közzététel panel összezárása

Visitorcounter