2024. március
h K s c p s v
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Tűzoltótábor 2017

Lengyel -magyar tűzoltótábor – Augusztus 06-12.
Molnárné Sípos Klára  táborvezető beszámolója a táborról:
Lengyelországi Nemzetközi Tűzoltótábor -2017.
Ebben az évben először tartottuk meg a 19. Lengyel- Magyar tűzoltótábort Koscian települései egyikén,  Racotban . A tábor résztvevői Sümeg varos és Koscian testvértelepülések  gyermekeiből tevődtek össze . A hangulat  már az első napon érezhető volt, hogy egyre jobb lesz; mert régi es új ismerősök találkoztak . A vendéglátók Koscian településeinek polgármestere Andrzej Przybila és munkatársai gondoskodtak a nagyszerű programokról amelyek tűzoltói es kulturális töltetűek voltak és nagyon élvezték a gyerekek , felnőttek is . Meglátogattuk a Lengyel Tűzoltómúzeumot ahol a sok tuzoltós látnivaló mellett interaktív játékokba is bekapcsolódhattak a gyerekek . A Dembinszk- tó hűs hullámai  igazi vidám pillanatokat biztosítottak a fürdés , vitorlázás, a vízimentőcsónak gyakorlati kipróbálásával .
A következő napok legnagyobb élményei közé tartozott a Racotit nyári királyi kastélynak  megtekintése a ; és a berendezések kipróbálása . A vidéki ménes élete is nagy sikert aratott a gyerekek körében;  amikor a világ egyik hírességét a Racoti Ménest  nézhették meg;  barátkozhattak a lovakkal es végül a környék szépségeit nézhették meg lovaskocsikázás közben . Este természetesen a sportolás után már senkit nem kellett altatni .
A másnapi tűzoltó szerelési  es életmentés gyakorlása következett , ami a közös játékok és munkálatok a barátságok igazi lehetőségét adták
Természetesen a sok finom ebéd, vacsora , kirándulás Poznanba az igazi meglepetéseket tartogatott mindenki szamara . Esténként  és utazás közben persze a lengyel és  magyar énekek- táncok sem maradhattak el
A tábor 7 napja csak úgy pergett es a vidám gyereksereg faradhatatlan volt , énekeltek, táncoltak  ahol ért minket egy kis röpke szabadidő .
Nagy lelkesedéssel készültek  a búcsúzás pillanataira is; és  a viszontlátás reményében ölelkeztek, sírtak es nevettek  .
Befejezésként elmondhatom ,hogy két héttel a tábor befejezése óta a facebook képei tükrözik, hogy milyen nagyszerű kis csapattal voltam a táborban idén 2017-ben is .
A sorokat olyan nagy szeretettel írtam es idéztem fel , amilyen nagyszerű volt ezekkel a csodálatos gyerekekkel együtt tölteni ezt a tábort
Üdvözlettel kicsinek es nagynak és mindazoknak ,akik velem töltötték ezeket a csodálatos napokat .
Sipos Klára táborvezető

Képek :https://goo.gl/photos/564B6n11LazrYE2T7


A lengyel helyi híradás ugyanerről:
http://www.gminakoscian.pl/pokaz_aktualnosc/sumeg-08-2017.html

VEOL-cikk: https://m.veol.hu/sumeg/nemzetkozi-tabor-1851833


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Visitorcounter