2023. április
h K s c p s v
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Monthly Archives: április 2023

Új igazgató a vármegyei katasztrófavédelem élén

Ünnepélyes állománygyűlés keretében iktatták be április huszonnyolcadikán a Veszprém Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság új igazgatóját. A szervezetet május elsejétől az eddigi igazgatóhelyettes, dr. Csillag István tűzoltó ezredes irányítja.

Dr. Csillag István a leköszönő igazgató, Dányi Béla Endre tűzoltó dandártábornokot váltja az igazgatói székben, ő 2023. április 30-án a szolgálat felső korhatárának elérésével nyugállományba vonul.

A veszprémi Vármegyeháza Szent István termében tartott ünnepélyes állománygyűlésen Vietórisz Ágnes tűzoltó ezredes, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Humánszolgálatának vezetője ismertette Pintér Sándor belügyminiszter határozatait a kinevezésről. Eszerint dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere a katasztrófavédelem állományában végzett több évtizedes kiemelkedő szolgálati tevékenysége elismeréseként, nyugállományba vonulása alkalmából Hadik András szablya miniszteri emléktárgyat adományozott Dányi Bélának, és május 1-jei hatállyal kinevezte dr. Csillag István tűzoltó ezredest.

Portálunknak sikerült elérnie egy rövid interjú erejéig az új igazgatót, akinek nem ismeretlen a veszprémi laktanya sem, hiszen öt éve már itt szolgál, eddig helyettesként, amit most igazgatói székre váltott. Dr. Csillag István most is kiemelte, hogy Dányi Béla egy jól működő szervezetet hagyott hátra, ő pedig ezt a folytonosságot szeretné megtartani, ugyanakkor van néhány pont, ahol szeretné még inkább megújítani, fejleszteni a katasztrófavédelem munkáját a térségben. Ennek egy célja van, ahogy az új igazgató megfogalmazta: az itt élő emberek és ide érkező turisták a hét minden napján biztonságban érezhessék magukat.

A saját ars poeticájáról úgy nyilatkozott, szeretné megtartani a mostani összekovácsolódott csapatot, miközben részleteiben megvizsgálni azt is, hol vannak azok a sarokpontok, amin javítani lehet.

Ami az állományt illeti, pontosabban a tűzoltói életpályamodell népszerűségét a fiatalok körében, Csillag István azt mondta, először a mostani állomány megtartására kell helyezni a fókuszt, utána nyilvánvaló cél, hogy kineveljék a jövő tűzoltógenerációját, hiszen, ahogy mondta, ők sem az iskolapadból kerültek ide egyből.

A mostani csapatról elmondta, mind szakmailag, mind emberileg a kiválóságot képviselik, ráadásul Veszprém vármegyében az országos átlag fölötti a tűzoltólaktanyák állományának feltöltöttsége.
forrás_Új igazgató a vármegyei katasztrófavédelem élén
képek https://photos.app.goo.gl/ecoA7fF9G7ZQuko46

Állat mentése

04.16 A mai nap sem telt el mentés nélkül avagy Betyáros mentőakció

Tizenegy méter mély kútból mentették ki a csabrendeki kuvaszt.Megriadt a kóbor kutyáktól és menekülés közben kiszáradt kútba esett vasárnap egy kuvasz Csabrendeken, az Árpád utcában.

A kutya kútba esett, hála Istennek sérülés nélkül megúszta.A sümegi önkormányzati és a helyi önkéntes tűzoltók dugólétra, kéziszerszámok és hevederek segítségével felhozták a Betyár névre hallgató négylábút a tizenegy méter mély kútból – . Az állatnak nem esett baja.


veol-hír    
Veszprém vm. Kat.véd.

Nyergesvontató fordult keresztbe Bazsi és Zalaszántó között

04.02. Nyergesvontató fordult keresztbe Bazsi és Zalaszántó között

 A katasztrófavédelmi igazgatóság közlése szerint rakomány nélküli nyergesvontató fordult keresztbe a Bazsi és Zalaszántó közötti mellékúton vasárnap reggel nyolc óra után. a balesethez az elsőként a sümegi önkormányzati tűzoltók érkeztek ki és megkezdték a műszaki mentést, amibe később bekapcsolódtak a keszthelyi hatásos tűzoltók is. A kamion üzemanyagtartály a balesetkor megsérült, emiatt az úttestre nagy mennyiségű gázolaj folyt ki, ennek feltakarítását megkezdték a közútkezelő munkatársai.

Visitorcounter