2018. május
h k s c p s v
« ápr    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

2018


 

Kérjük; hogy adója 1 % -ának felajánlásával támogassa a Sümeg Városi
Önkéntes Tűzoltó Egyesületet !
Adószámunk :18917396-1-19


2018  – Aktuális


01.06.
2018. január hatodikán ünnepélyes keretek között került megrendezésre a “Sümeg Város Napja” ünnepség.
Ennek keretében “Sümeg Város Önkormányzata Képviselő-testülete a 371/2017.(X. 26.) önkormányzati határozatával Bogdán Zoltán részére Sümeg Városért Emlékplakettet adományozott, a város közbiztonsága érdekében nyújtott magas színvonalú munkássága elismeréseként.”


December vége óta nyilvános, mikor hova érkezik a kéményseprő

Január elsején változtak a kéményseprés egyes szabályai, ezek azonban nem érintik a katasztrófavédelem kéményseprőipari szervének azt a kötelezettségét, hogy elkészítse az úgynevezett sormunka-ütemtervét, és ezt eljuttassa közvetve és közvetlenül is az állampolgárokhoz. Természetesen a szervezet ezt a feladatát elvégezte, még az év vége előtt elküldte azt az érintettekhez, közzétette honlapján is, de számos önkormányzat weblapján is olvasható.

Január elsejét követően az egylakásos ingatlanokba időpont-egyeztetés után mennek a kéményseprők, az ellenőrzések
csak a társasházakban és a lakásszövetkezeti lakóépületekben történnek előre elkészített ütemterv szerint. Ez az idei évben körülbelül 500 ezer égéstermék-elvezetőt jelent a katasztrófavédelem ellátási területén lévő tizenhét megyében. Az ütemtervben nyomon követhető, hogy melyik településre várhatóan mikor érkeznek a kéményseprők. A katasztrófavédelem hivatalos honlapja mellett egyre több önkormányzat honlapján is olvasható az erről szóló tájékoztatás, hiszen a katasztrófavédelem kéményseprőipari szervezete a Magyar Államkincstár hivatalos csatornáin keresztül december végén eljuttatta ezeket a terveket az ellátási területéhez tartozó 17 megye minden, a sormunkában érintett településének polgármesteréhez.

Az egylakásos ingatlanokban – ezek jellemzően családi házak – élőkhöz nem automatikusan érkeznek a kéményseprők, nekik időpontot kell egyeztetniük ahhoz, hogy a törvényben előírt gyakoriság szerint, ingyenesen elvégezzék náluk az ingatlan égéstermék-elvezetőinek felülvizsgálatát. Időpontot ugyanazon a kemenysepres.katasztrofavedelem.hu/ oldalon lehet foglalni, ahol a 2018. évi sormunkatervek is megtekinthetőek.


Árokba csúszott egy kamion az Ötvöst Keléddel összekötő úton, A sümegi mentők egy sérültet szállítottak kórházba a helysszínről ellátás után.
A sümegi önkormányzati tűzoltók megkezdték a műszaki mentést, de a kamion kivontatásához a veszprémi hivatásos tűzoltók daruját kérték a helyszínre .


1%


02.15    Az egyik szemünk nevet; a másik sír..
Zoom.hu autóteszt:
https://zoom.hu/hir/2018/02/14/magyar-abszurd-tuzoltasra-korlatozottan-alkalmasak-az-uj-tuzoltoautok/

https://photos.app.goo.gl/PSRIt7ffrZzP6qFN2


2018.02.20 Vélhetően rosszulléte miatt égett meg és szenvedett füstmérgezést egy férfi Sümegen .
A helyszínt a Sümegi Tűzoltóság biztosította. Az ellátást  Sümeg; Tapolca;és az Ajkai esetkocsi végezte;majd ez utóbbi szállította kórházba a beteget.


2018.022.21.  Segítség a segítőknek :támogatás a Metrical Kft-tól

Véget ért a Metrical Kft támogatási akciója ;mellyel most a Sümegi Tűzoltóságot támogatta.
Horváth Pál, A Metrical Kft ügyvezető igazgatója adta át a felajánlott támogatást Bogdán Zoltán parancsnokhelyettesnek. Az összeget felszerelések beszerzésére fordítjuk. Az eseményen részt vett Dányi Béla tűo. dandártábornok, tűzoltósági főtanácsos, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, Végh László Sümeg Város Polgármestere, Molnár Gábor Sümeg ÖTP. alelnöke, valamint a tűzoltóság személyi állománya. Köszönjük a támogatást, reméljük akad még követője e nemes gesztusnak. Mint az már ismert, a Sümegi Mentők is részesültek hasonló segítségben.


2018.03.11.
Szomorú hírt kaptunk a mai napon: életének 65. évében váratlanul elhunyt Zsákovics János barátunk, aki tűzoltó századosként  a Parlament Tűzoltóságát vezette nyugállományba vonulásáig.  Rendszeres és megbecsült díszvendége volt a Lengyelországban évente megrendezett kocsifecskendő versenyeknek –innen eredt a sümegi tűzoltókkal való barátsága.
Közvetlen; barátságos habitusa miatt nagyon hamar összebarátkoztunk – és nem túlzunk, ha azt mondjuk : Ő is szeretett minket.

Jani bácsi  – megtiszteltetés volt az az idő;amit Veled tölthettünk.
Halálod váratlanul ért minket; emléked szívünkben megőrizzük.

Családod fájdalmában osztozva :
Sümeg Tűzoltói


03.21.  Cserépfedéses parasztház tetőszerkezete és egyik oldalfala omlott le Nemeskeresztúron, a Kossuth utcában kedden délután.


Az eset kapcsán nem sérült meg senki. A sümegi hivatásos tűzoltók vonultak a helyszínre. Az egység kordonszalag segítségével az épületet körbekerítette.
Lakosságvédelmi intézkedésre az eset kapcsán nem volt szükség.
https://www.veol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/falomlas-nemeskereszturon-sumegi-tuzoltok-vonultak-helyszinre-2252163/


husvet-246


2018.04.05. Gyakorlat a Várban. Keszthely , Ajka HTP, Csabrendek, Sümegcsehi ÖTE, Sümeg Mentők, Sümeg Rendőrség, a Vár dolgozói, valamint Sümeg ÖTP.


Az idei évben is megrendezésre került a már hagyományosnak mondható tűzoltók-mentők jótékonysági bálja április 14-én.
Az alaphangulatot a csabrendeki KID DANCE produkciója és a rendező fiúk tánca adta meg; a jó zenéről Németh Tibor gondoskodott. A bál hajnalig tartott; reméljük mindenki jól érezte magát :)

Köszönjük a rendezvény támogatóinak ; akik segítsége nélkül nem jöhetett volna létre a program:

Allianz Hungária Biztosító

Lutra vadászbolt

Agroalfa

MB Comp

Ajándék bolt.-Tringliné Olgi néni.

Márti italker

Belvárosi pékség

Mobil Bazár

Balatontourist

Metrical Kft.

Babi Zöldség Bolt

Maya Lakástextil

Bors Autósbolt

MOL  Kút.

Beszedics Kft. (Vinotéka)

Margaréta Virágbolt

Bakos Szerelvénybolt

Németh Óra-ékszer

Cipőbolt – Czinger Endréné

OTP Bank

Cipőbolt Mátravári Edit

Sarvaly Zrt.

Csicsics Fotó

Reicz Autó

Csomor István  Mini-Vidi

Sarki ABC

Dr. Rédei Zsolt

Savanyó bolt

Euro Pont Sümeg

Takács Gáborné Méteráru

Fülöp Ferenc és neje (NOVUM)

Posta Shop

Flóri Virágsarok.

Pék Snack

Flórián Patika

Raák Optika

Fókusz üzlet

Rossman üzlet ;Sümeg

Férfi Divatbolt – Flórán Üzletház

Slussz Autós bolt

Farkas Autósbolt

Shell Kút.

Flórián Fodrászat

Stefa – Vill.

GA Desing

Sümegi Molnár Gábor

Gazda bolt (Flórián Tér)

Somló Pékség

Gasztro Betyár

Stimmel festékbolt

Gábor Evolution Tattoo szalon

Semmelweis Patika

Gyémántfény autókozmetika

Szász Ildikó

Huber cukrászda

Szíjártó Jenő

Hettyei Norbert és neje

Szépségszalon—Cseh Veronika

Husqvarna/ Agro Takács kft.

Tourinform iroda

Irókéz Papír – írószerbolt

Takarékszövetkezet Sümeg

Jeszenszkyné Kati -Sport Bolt

Vali bolt

Komfort Üzletház

Virág Kuckó ;Sümeg

Könyvesbolt- Sziládi Edina

Vianni üzlet

Megazet kft.

Wink Cipőbolt

K&H Bank

Zebra Papír-írószer


04.18. Roncsvágási gyakorlat a Dorka-Car Kft. telephelyén a;a cég által rendelkezésünkre bocsátott autókkal.
A  Dorka-Car Kft segítségét innen is köszönjük!


2018.04.18. Gáztömlő szivárgás és égés
Közvetlenül a gyakorlat után jött a riasztás; miszerint egy sümegi lakásban gázpalack gyulladt ki. Kiérkezésünkig azt leszerelte a lakó és az udvarra vitte. Mi a palack hűtését végeztük el;ezután derült ki, hogy tulajdonképpen a -vélhetően elöregedett tömlő szivárgott és gyulladt meg;okozván némi riadalmat. Személyi sérülés nem történt;az anyagi kár is minimálisnak mondható.


04.24.  Tűzoltó focikupa   II. helyezés
Rekordszámú nevezés mellett az ország egyik legmodernebb sport- és rendezvényközpontjában, a Veszprém Arénában mérték össze tudásukat a megye tűzoltó labdarúgó csapatai, a VI. Veszprém Megyei Futballkupán. A több éves hagyományokra visszatekintő kezdeményezés célja, hogy a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományába tartozó sportkedvelők szervezett keretek között mérjék össze játéktudásukat.
A labdarúgó tornát Rauch József tű. alezredes, a veszprémi katasztrófavédelmi kirendeltség vezetője nyitotta meg, aki balesetmentes sportolást és sportszerű küzdelmet kívánt a megjelent tűzoltóknak. Ezután rögtön meg is kezdődtek az összecsapások, amelyek reggeltől egészen délutánig folyamatosan zajlottak. A körmérkőzések során minden csapat játszott minden ellenféllel, majd az öttagú csoportok legjobb két gárdája továbbjutott a torna egyenes kieséses szakaszába. Az erőviszonyok már egészen korán körvonalazódni látszottak, a későbbi dobogósok mérkőzéseik során rendre felülkerekedtek aktuális ellenfelükön, de azért a végére maradtak még izgalmak.

2018-ban az első helyen badacsonytomaji hivatásos tűzoltó-parancsnokság csapata, második helyen a sümegi önkormányzati tűzoltó-parancsnokság gárdája, harmadik helyen pedig a veszprémi hivatásos tűzoltó-parancsnokság alakulata végzett.

A versenyt Dányi Béla tű. dandártábornok, megyei igazgató zárta, aki beszédében örömét fejezte ki a színvonalas verseny miatt, ezt követően átadta a legjobbaknak járó kupákat és okleveleket. A torna során a legjobb játékosnak a badacsonytomaji csapat játékosát, Kiss Mártont, míg a legjobb kapusnak a sümegiek hálóőrét, Piszter Csabát választották. A gólkirályi címet Bognár Csaba a veszprémi csapat játékosa érdemelte ki.

forrás: http://veszprem.katasztrofavedelem.hu/hirek/5656-kivalo-kornyezetben-szinvonalas-merkozesek


04.05.Mint már sokszor , ezen a napon is elmentünk véradásra :)

A Sümeg városi TV  vonatkozó adása itt :
https://youtu.be/2jJWE1EiYdU


2018 05.01.
A 2018-as évi városi majálison a sümegi tűzoltók és mentők közös csapattal indultak.
Kispályás fociban a harmadik helyet értük el; míg a sorversenyeken a negyedik helyet sikerült megszerezni.
Természetesen az ilyenkor szokásos  sör-virsli fogyasztásban is jeleskedtünk; a szolgálatban levők pedig szigorúan csak üdítőt fogyasztottak:)


05.05. Az idei évben is megemlékeztünk Szent Flórián napjáról, mely egyben a tűzoltók nemzetközi napja is. A városi Szent Flórián szobor megkoszorúzása után a tűzoltóság udvarán kötetlen programot tartottunk :)

 

Szent Flórián napjáról bővebben itt: Jeles Napok – Szent Flórián – A magyar tűzoltók napja


05. 23. Parancsnoki ellenőrzési gyakorlatot végzett a sümegi tűzoltóság. A kijelölt helyszín ezúttal a sümegi Zsófia Óvoda volt .
A gyerekeket nem érte váratlanul a tűzriadó; melynek során az épületet ellepték a tűzoltók és végrehajtották a gyakorlatot.  A gyakorlat során az óvoda dolgozói és a kisgyerekek végrehajtották az épület terv szerint kiürítését;elhagyását. A gyakorlat nem mellesleg a Zsófia napi rendezvények harmadik napjára esett; így a gyerekek tulajdonképpen nem ijedelemként, hanem játékként élték meg az eseményt. Ennek során nem mellesleg megnézhették a tűzoltók ruháit ; felszereléseit beülhettek a tűzoltóautóba – amit persze roppantul élveztek :)
Az ellenőrző szakhatóság a gyakorlat kivitelezését megfelelőnek értékelte.
A városi TV videója erről itt – 8:27 -től jövünk !
https://www.youtube.com/watch?time_continue=134&v=m50rNOqDHvY


Nyári program gyerekeknek !

33489282_1029920487170441_7227347468495618048_n

 

 

 

Visitorcounter