2018. március
h k s c p s v
« feb    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

2018


 

Kérjük; hogy adója 1 % -ának felajánlásával támogassa a Sümeg Városi
Önkéntes Tűzoltó Egyesületet !
Adószámunk :18917396-1-19


2018  – Aktuális


01.06.
2018. január hatodikán ünnepélyes keretek között került megrendezésre a “Sümeg Város Napja” ünnepség.
Ennek keretében “Sümeg Város Önkormányzata Képviselő-testülete a 371/2017.(X. 26.) önkormányzati határozatával Bogdán Zoltán részére Sümeg Városért Emlékplakettet adományozott, a város közbiztonsága érdekében nyújtott magas színvonalú munkássága elismeréseként.”


December vége óta nyilvános, mikor hova érkezik a kéményseprő

Január elsején változtak a kéményseprés egyes szabályai, ezek azonban nem érintik a katasztrófavédelem kéményseprőipari szervének azt a kötelezettségét, hogy elkészítse az úgynevezett sormunka-ütemtervét, és ezt eljuttassa közvetve és közvetlenül is az állampolgárokhoz. Természetesen a szervezet ezt a feladatát elvégezte, még az év vége előtt elküldte azt az érintettekhez, közzétette honlapján is, de számos önkormányzat weblapján is olvasható.

Január elsejét követően az egylakásos ingatlanokba időpont-egyeztetés után mennek a kéményseprők, az ellenőrzések
csak a társasházakban és a lakásszövetkezeti lakóépületekben történnek előre elkészített ütemterv szerint. Ez az idei évben körülbelül 500 ezer égéstermék-elvezetőt jelent a katasztrófavédelem ellátási területén lévő tizenhét megyében. Az ütemtervben nyomon követhető, hogy melyik településre várhatóan mikor érkeznek a kéményseprők. A katasztrófavédelem hivatalos honlapja mellett egyre több önkormányzat honlapján is olvasható az erről szóló tájékoztatás, hiszen a katasztrófavédelem kéményseprőipari szervezete a Magyar Államkincstár hivatalos csatornáin keresztül december végén eljuttatta ezeket a terveket az ellátási területéhez tartozó 17 megye minden, a sormunkában érintett településének polgármesteréhez.

Az egylakásos ingatlanokban – ezek jellemzően családi házak – élőkhöz nem automatikusan érkeznek a kéményseprők, nekik időpontot kell egyeztetniük ahhoz, hogy a törvényben előírt gyakoriság szerint, ingyenesen elvégezzék náluk az ingatlan égéstermék-elvezetőinek felülvizsgálatát. Időpontot ugyanazon a kemenysepres.katasztrofavedelem.hu/ oldalon lehet foglalni, ahol a 2018. évi sormunkatervek is megtekinthetőek.


Árokba csúszott egy kamion az Ötvöst Keléddel összekötő úton, A sümegi mentők egy sérültet szállítottak kórházba a helysszínről ellátás után.
A sümegi önkormányzati tűzoltók megkezdték a műszaki mentést, de a kamion kivontatásához a veszprémi hivatásos tűzoltók daruját kérték a helyszínre .


1%


02.15    Az egyik szemünk nevet; a másik sír..
Zoom.hu autóteszt:
https://zoom.hu/hir/2018/02/14/magyar-abszurd-tuzoltasra-korlatozottan-alkalmasak-az-uj-tuzoltoautok/

https://photos.app.goo.gl/PSRIt7ffrZzP6qFN2


2018.02.20 Vélhetően rosszulléte miatt égett meg és szenvedett füstmérgezést egy férfi Sümegen .
A helyszínt a Sümegi Tűzoltóság biztosította. Az ellátást  Sümeg; Tapolca;és az Ajkai esetkocsi végezte;majd ez utóbbi szállította kórházba a beteget.


2018.022.21.  Segítség a segítőknek :támogatás a Metrical Kft-tól

Véget ért a Metrical Kft támogatási akciója ;mellyel most a Sümegi Tűzoltóságot támogatta.
Horváth Pál, A Metrical Kft ügyvezető igazgatója adta át a felajánlott támogatást Bogdán Zoltán parancsnokhelyettesnek. Az összeget felszerelések beszerzésére fordítjuk. Az eseményen részt vett Dányi Béla tűo. dandártábornok, tűzoltósági főtanácsos, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, Végh László Sümeg Város Polgármestere, Molnár Gábor Sümeg ÖTP. alelnöke, valamint a tűzoltóság személyi állománya. Köszönjük a támogatást, reméljük akad még követője e nemes gesztusnak. Mint az már ismert, a Sümegi Mentők is részesültek hasonló segítségben.


2018.03.11.
Szomorú hírt kaptunk a mai napon: életének 65. évében váratlanul elhunyt Zsákovics János barátunk, aki tűzoltó századosként  a Parlament Tűzoltóságát vezette nyugállományba vonulásáig.  Rendszeres és megbecsült díszvendége volt a Lengyelországban évente megrendezett kocsifecskendő versenyeknek –innen eredt a sümegi tűzoltókkal való barátsága. Közvetlen; barátságos habitusa miatt nagyon hamar összebarátkoztunk – és nem túlzunk, ha azt
mondjuk : Ő is szeretett minket.

Jani bácsi  – megtiszteltetés volt az az idő;amit Veled tölthettünk.
Halálod váratlanul ért minket; emléked szívünkben megőrizzük.

Családod fájdalmában osztozva :
Sümeg Tűzoltói


Visitorcounter