2024. június
h K s c p s v
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Monthly Archives: június 2024

2024.06.02. Autótűz Nemeskeresztúron

Személyi sérülés nélküli járműtűz történt Nemeskeresztúr közelében, a 8457-es úton, vasárnap délután.
Egy benzinüzemű Volkswagen személyautó kanyarodott le a 84-es főútról és haladt Nemeskeresztúr felé. Az autó vezetője az elmondása alapján egy másik jármű miatt erősebb fékezésre kényszerült, ezért visszaváltott kettes sebességfokozatba. Gyorsításkor azonban a motor huppogni és rángatni kezdett, ezért a férfi félreállt az út szélére.
A sofőr kinyitotta a motorháztetőt, hogy megnézze, mi lehet a baj, de akkor még semmit nem látott. Viszont érezte, hogy valami rácsöppent a cipőjére az autó aljáról. Kiderült, hogy olvadt műanyag volt.
Néhány másodperc múlva füst tört elő a motortérből, majd lángok csaptak fel. Ekkor megállt egy arra járó terepjáró vezetője, aki oltókészülékkel próbálta megfékezni a lángokat, de akkor már csak lassítani lehetett a tűz terjedését.
Jánosházi és sümegi tűzoltók érkeztek a helyszínre, addigra a VW teljes terjedelmében égett. A tűzoltók egy sugárral eloltották a tüzet és megakadályozták, hogy az az aljnövényzetre is átterjedjen.
Az oltási munkálatok után a tűzoltók levontatták az útról a gépkocsi maradványát, így az jelenleg nem képez forgalmi akadályt. A sofőr hamarosan elszállíttatja a roncsot.
forrás_https://www.nyugat.hu/cikk/kiegett_volkswagen_nemeskeresztur_kozeleben

Bakonyoszlop verseny 20240.6.01.

A Veszprém Megyei Tűzoltó Szövetség 2024. június 1-én Bakonyoszlopon rendezte meg hagyományos önkéntes tűzoltó megyei versenyét.
Idei évben egy lány és egy fiú csapattal képviseltük magunkat.
A Sümegi csapatok tagjai: Bakos Hanna, Bárány Zoé Léna, Meinczinger Hanna, Meinczinger Jázmin, Csincsi Tifani,
Betlen Nándor, Horváth Levente, Léránt Barnabás, Németh Bence, ifj. Marton Szilveszter, Molnár Ákos, Pajor Levente, Polgár László
Eredményeink:
Osztott sugár szerelés:
Gyermek lány
Sümeg II. hely
Gyermek fiú
Sümeg II. hely
800 l/p-es kismotor szerelés:
Gyermek lány
Sümeg II. hely
Gyermek fiú
Sümeg I. hely
1000-1300 l/p-es kismotor szerelés:
Gyermek fiú
Sümeg I. hely

Gratulálunk Fiatalok! Nagyon szép eredmény! A versenyfelkészítést köszönjük Illés Máténak, illetve külön köszönet Császár Zoltán Önkéntesünknek, aki a felkészüléshez szükséges egyéb felszerelést legyártotta. Köszönjük a szivattyút Csabrendek ÖTE!  🙂

Fotók:

Visitorcounter