2022. december
h K s c p s v
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Monthly Archives: december 2022

Átvették a megítélt támogatásokat a tűzoltóságok

2022. december 28.

December huszonnyolcadikán vették át a 2022-ben pályázatot benyújtott Veszprém megyei önkormányzati tűzoltóságok és önkéntes tűzoltó egyesületek a központi költségvetésből elnyert támogatást. Ennek egy része pénzbeli, más része természetbeni támogatás. Előbbit november végéig elutalták a tűzoltóságoknak, a felszereléseket, eszközöket a mai napon kapták meg a megye három kirendeltségén.

Az önkormányzati és önkéntes tűzoltóságok a pályázaton EDR-rádiókat, védőeszközöket, légzőkészülékhez tartalék álarcot, tartalék kompozit palackot, benzinmotoros zagyszivattyút, búvárszivattyút, mászóövet, bevetési védőruhát, védőcsizmát, védőkesztyűt, védősisakot, illetve tűzoltó-technikai eszközöket, kéziszerszámokat, porral oltót, habbal oltót, kapacsot, csáklyát, mentőkötelet, csapszegvágót, forgalomirányító lámpát, elsősegély-felszerelést nyertek el.

A pályázatokat még tavasszal írták ki az önkormányzati tűzoltóságok és az önkéntes tűzoltó egyesületek részére. Előbbiek esetében a rendelkezésre álló 225 millió forintos keretre az ország összes önkormányzati tűzoltósága pályázatot nyújtott be. Az önkéntesek támogatására rendelkezésre álló forrásra hatszáznégy egyesülettől érkezett pályázat. Veszprém megye szervezeteinek és önkormányzati tűzoltóságainak összesen több mint 15 millió forint pénzbeni, közel 8 millió forint természetbeni támogatást ítéltek oda.

A Veszprém megyéből pályázott húsz önkéntes szervezet és három ─ sümegi, zirci és balatonfüredi ─ önkormányzati tűzoltóság természetbeni támogatásával még tovább erősödött megye gyors reagáló és beavatkozó képessége.

https://veszprem.katasztrofavedelem.hu/25825/hirek/271826/atvettek-a-megitelt-tamogatasokat-a-tuzoltosagok

Advent 2022

Advent 2022

 

Kisfaludy Sándor Művelődési Központ:

“JÓTÉKONYSÁGI ADVENTI FORGATAG

Az advent a karácsonyt megelőző készülődés időszaka. Ilyenkor jobban odafigyelünk egymásra, nagyobb szeretettel fordulunk egymás felé. Ez az időszak a segíteni akarás, jótékony cselekedetek időszaka is. A sümegiek – minden évben – a karácsonyt megelőző szombaton, Jótékonysági Adventi Forgatagon fognak össze és támogatnak egy nemes ügyet. Idén az adományok a rezsi árak emelkedése miatt nehéz helyzetbe kerülő sümegiek támogatására gyűlt. Egy adag sült gesztenye, szeretettel készített karácsonyi dísz, egy-egy szelet sütemény, egy-egy pohár szívvel készített forró tea és forralt bor, egy szelet zsíros kenyér megvásárlásával ezt a célt támogattuk. A résztvevő intézmények képviselőinek, civil szervezeteknek, fellépőknek köszönjük az önzetlen segítséget, a kedves vásárlóknak pedig a támogatást. Békés, szeretetteljes ünnepeket kívánunk mindenkinek!🎄

A sümegi tűzoltók  idén is részt vettek a karácsonyi adventi programon.

Visitorcounter