2022. június
h K s c p s v
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Daily Archives: 2022-06-18

Önkéntes mentőszervezetek versenye

Önkéntes mentőszervezetek versenyeztek az ajkai parkerdőben

A Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság június tizennyolcadikán rendezett versenyt a megyei, járási és települési szinten működő önkéntes szervezetek között.

Mint arról a Katasztrófavédelem honlapján beszámolt, az Igazgatóság minden évben nagy hangsúlyt fektet a megyei, járási és települési szinten működő önkéntes szervezetek bevonására, a Nemzeti Minősítési Rendszer szerinti minősítésükre, illetve a beavatkozásokban való szerepvállalásuk kiterjesztésére és fejlesztésére. A járványhelyzet szigorításainak lecsengését követően június tizennyolcadikán rendezett verseny keretében idén újra lehetőség adódott a szervezetek közötti baráti- és munkakapcsolatok kialakítására, elmélyítésére.

Az Ajka-Sárcsikúton zajlott vetélkedőn ezúttal négy szervezet bizonyíthatta felkészültségét. A remek időjárási körülmények kedveztek a megmérettetés lebonyolításának, a megyei és járási mentőcsoportok csapatai hat versenyszámban tesztelték szakmai tudásukat és ügyességüket. A versenyszámok között alapvető vízkárelhárítás, zagyszivattyú-szerelés, sérültszállítás, elsősegélynyújtás, homokzsákos ügyességi feladat és veszélyesáru-szállító jármű balesetének elméleti elemzése szerepelt.

A végeredmény szoros versenyben a következőképpen alakult:

1. helyezett a Pápai Járási Griff Önkéntes Mentőcsoport csapata
2. helyezett a Sümegi Járási Fehérkő Önkéntes Mentőcsoport csapata
3. helyezett a Veszprémi Járási Séd Önkéntes Mentőcsoport csapata lett.

Gratulálunk minden, a versenyen részt vett önkéntes mentőszervezetnek és további munkájukhoz sok sikert kívánunk!

Fotók: Vízi Ottó tűzoltó alezredes és Szente Róbert tűzoltó főhadnagy

Visitorcounter