2019. január
h k s c p s v
« dec   Már »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Monthly Archives: január 2019

Elhunyt Fekete Attila

Vasárnap szomorú hírt kaptunk szovátai barátainktól: 39 évesen váratlanul elhunyt Fekete Attila ; a Szovátai Önkéntes Tűzoltóság tagja.
Egy mindig vidám, jóindulatú, csupa szív embert veszítettünk el… nyugodj békében Attila. A temetésen a Sümegi Tűzoltóság képviselői is lerótták kegyeletüket és megkoszorúzták a nemrég elhunyt Madaras Norbert sírját is.
Mi ezzel a képpel búcsúzunk Tőled:

https://photos.app.goo.gl/a9JFFZ7LqtKKQExs6

Kigyulladt egy épület Káptalanfán

Nem sérült meg senki a tűzben, amikor egy melléképületben keletkezett tűz, Káptalanfán, szombaton este.
Az épületet egy parasztházzal építették egybe, a gyors oltás miatt szerencsére a lakóház nem kapott lángra. Az ajkai és a pápai hivatásos, valamint a sümegi önkormányzati tűzoltók három vízsugárral oltották a lángokat, a helyszínen dolgozott a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is. Az épületben hegesztéshez való oxigén-, és dissou palack is volt, amit a tűzoltók kivittek az udvarra. Utóbbi palackot mesterlövészek lőtték ki, mert vélhetően sérült a tűzben, illetve nagy hő érhette, és ily módon lehet a legbiztonságosabban ártalmatlanítani. Úgy tudjuk, egy férfi lakott az épületben, akinek a közvetlen szomszédokkal együtt el kellett hagynia otthonát az oltás, és a palack ártalmatlanítása idejére.

Elismerés Sümeg város napján

2019 . 01.06. Ünnepélyes keretek között vette kezdetét a Kisfaludy Művelődési Házban SümegVáros napja.
A rendezvény a Radetzky-huszárok zászlós bevonulásával kezdődött;ezt közös himnuszéneklés követte.
Végh László polgármester köszöntötte az egybegyűlteket; szóban értékelte az elmúlt évet. Az elmúlt év fontosabb eseményeit videó-összefoglalóban tekintettük át. Az ünnepi műsort színesítette a Broadway tánccsoport  ; és a White Stones Brass  Band műsora, Pintér Zoltán énekes produkciója; Czafit -Bóna Zsófia szavalata.
A kulturális programot követte a díjátadó; ennek keretében Molnár Gábor a Sümegi ÖTE elnöke sokéves áldozatos és önzetlen munkája elismeréseként “Sümeg Városért” emlékpakettet vehetett át városunk polgármesterétől.

Viharos szél okozott károkat

01.06. A viharos erejű szél  megtépázta Csabrendeken a Polgármesteri Hivatal tetőszerkezetét. A kárelhárításhoz  igénybe kellett venni az Ajkai  Tűzoltóság emelőkosaras járművét is:

01.05. Lakástűz és autóbaleset…

Kemény kezdéssel indult a 2019 -es év : 5-én összeütközött két személyautó csütörtök délután Veszprém megyében, a Sümeg és Zalahaláp közötti úton, Sümeg közelében. A sümegi önkormányzati tűzoltók áramtalanították a járműveket és elvégezték a műszaki mentést. A munkálatok idejére az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták. A balesetben egy ember megsérült, őt a mentők ellátták.
Szintén Sümegen lakóház gyulladt ki s vált lakhatatlanná. Itt személyi sérülés szerencsére  nem történt.

 

Visitorcounter